duminicã, 3 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Seria Apple Watch din 2025 va avea ecrane microLED

  de Special Arad | 17 octombrie 2023, 8:10 AM | IT

  0

  (foto: Apple)

  În această toamnă, Apple a lansat seria iPhone 15, noi telefoane extraordinare la fel cum ne-a obișnuit compania americană de mulți ani. Alături de această serie am primit și Apple Watch Series 9 și Apple Watch Ultra 2. Ambele extraordinare, nu prea ai ce să le reproșezi. Dar, deja apar zvonuri despre viitoarele ceasuri inteligente Apple.

  Potrivit ultimelor informații, via HDBlog, primul ceas Apple Watch cu afișaj microLED va fi lansat la sfârșitul anului 2025. Cel puțin aceasta este ceea ce prezice Jeff Pu, un analist autorizat la firma de investiții Haitong International Securities din Hong Kong, un cunoscător din acest domeniu și în special a produselor Apple.

  Într-o notă trimisă investitorilor, Jeff Pu a declarat că Apple intenționează să înlocuiască actualele ecrane cu tehnologie OLED, folosite de companie atât pe Apple Watch Series 9, cât și pe Apple Watch Ultra, cu afișaje microLED care permit o luminozitate mai mare, o reproducere mai bună a culorilor și o vizualizare lărgită din mai multe unghiuri. Ecranul microLED pentru Apple Watch Ultra, modelul mai mare din serie, ar trebui să aibă o diagonală de 2,12 inch (3,38 centimetri), cu aproximativ 10% mai mare decât cel actual.

  Aceste previziuni întăresc și mai mult toate zvonurile care au circulat în ultimele luni cu privire la posibilitatea utilizării acestui tip de panouri pe care compania Cupertino le dezvoltă intern de câțiva ani, mai exact din 2017. Inițial, Apple a avut intenția ca aceste ecrane să fie deja pe ceasurile sale din ultimii doi ani. Știm că acest lucru nu s-a întâmplat.

  Apple face tot posibilul să fie la zi cu tot ce ține de tehnologiile ceasurilor inteligente pentru a-și apăra primul loc mondial în acest domeniu. Compania Samsung, care a lansat recent Galaxy Watch 6 și Galaxy Watch 6 Classic, este principalul competitor din acest domeniu care atentează la locul ocupat de Apple.

  Potrivit lui Mark Gurman, jurnalist Bloomberg, după debutul pe ceasuri inteligente, Apple ar fi plănuit să aducă display-uri microLED personalizate și pe iPhone, iPad și Mac. Planul companiei americane pe termen lung ar fi să folosească această tehnologie exclusiv în încercarea de a deveni cât mai puțin dependentă de alți producători, Samsung în primul rând. Samsung este cel mai mare furnizor de ecrane pentru telefoanele, tabletele și ceasurile Apple. Această ipoteză a fost confirmată în ultimul timp și de Ross Young, șeful Display Supply Chain Consultants.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.