sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update Sergiu Mârza a fost condamnat la cinci ani de închisoare, în timp ce complicele lui, Adrian Rus, a primit aproape nouă ani!

  de Lucian Dănilă | 18 februarie 2020, 3:26 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  5

  Astăzi s-a dat sentința în procesul în care este inculpat polițistul (n.r. sau fostul polițist?) Sergiu Mârza, în dosarul care face referire la contrabandă cu țigări.

  Sergiu Mârza și Adrian Rus au fost prinși anul trecut, în luna martie, într-un microbuz Mercedes Sprinter în care erau transportate peste 200 de baxuri cu țigări de contrabandă, marca Marble, Violet Slim și Marvel. Ca să ne referim la cifre, transportul celor doi consta în 2.227.880 de fire de țigări.

  În aceste zile, Sergiu Mârza se află în libertate, dar sub măsura controlului judiciar, în timp ce Adrian Rus este încarcerat, el având deja o condamnare definitivă.

  Instanța a hotărât să-l condamne pe Sergiu Mârza la cinci ani de închisoare, iar pe Adrian Rus la 8 ani și 8 luni, în cazul celui din urmă fiind vorba despre mai multe pedepse cumulate.  Mai mult decât atât, în baza art. 397 alin.1 Cod procedură penală obligă pe cei doi inculpați în solidar la plata sumei de 1.392.904 lei despăgubiri civile către partea civilă ANAF- Directia Regionala a Finanţelor Publice Timisoara iar pe inculpatul Rus Adrian Mircea şi la plata sumei de 1625 lei despăgubiri către aceeaşi parte civilă, la care se adaugă dobânzi si penalităţi de întârziere calculate.

  Cei doi inculpați au drept de apel în termen de 10 zile.

  UPDATE

  Între timp, magistrații au decis ca Sergiu Mârza să rămână în arest pentru o perioadă de 30 de zile.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Știți ce nu înțeleg eu , lu semi interlopul semi polițistul Mirza ii da 5 ani cu executare . Iar unu parlamentar deputat senator om de afaceri implicat politic , cu prejudicii de milioane de euro ii da cu suspendare , achitare sau cel mult un an doi cu executare . Deci , justiția dim România ar trebui concediată toată , ea ne-a adus țara unde suntem , nimeni altcineva .

   +6 voturi
   +1
   -1
  2. Cam are dreptate „Bun”.In 30 de ani altii au nenorocit o tara intreaga.Au adus populatia intr-o situatie imposibila.In cazul amintit este vorba doar de niste tigari.Cu aceasta activitate nu au falimentat Romania.A! Nu s-au platit taxe, culmea pentru o parte din cei care au devalizat tara.Te pomeni ca mai vor si salarii,asa ca bonus pe langa ce au ,afacerisit’ din banul public.Exista activitati de care societatea are nevoie si remunereaza printr-o suma,centralizata in ceea ce numim taxa,impozit.Dar unele institutii de care se foloseste un nr mic de cetateni,de ce nu ,este intretinuta’ de cei care au „neaparata” nevoie de ei?Culmea tupeului sa-ti pretinda bani si sa te mai si tracaseze daca nu le dai.Asa pot pretinde si eu bani de la patron,sa faca bine si sa se simta onorat ca ma deranjez sa-i calc pragul firmei.

   --1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.