Sentință finală în cazul traficanților de droguri din Arad care „lucrau” în penitenciar „în stil corporatist”

  de - | 3 January 2023, 10:20 AM | Știri Arad | Topic special

  0

  Curtea de Apel Timișoara a pronunțat, în cursul lunii decembrie 2022, sentința finală într-un dosar de trafic de droguri în care membri grupării, cunoscuți traficanți de droguri din Arad, „lucrau” din penitenciar după o „ideologie a echipei” gândită de liderul grupării, Adrian Buda, notează adevarul.ro.

  Din sentința prin care Buda Adrian, Nyeki Ciprian Cosmin și Trif Viorel Dumitru au fost condamnați la pedepse cuprinse între un an și două luni și doi ani și șase luni, reiese că, la inițiativa lui Buda, aflat în penitenciar, a fost organizată o rețea de trafic de droguri care funcționa după reguli clare.

  Scrisori „ideologice”

  Potrivit DIICOT, „ideologia echipei” le era transmisă membrilor grupării prin scrisori. „Rugămintea mea faţă de tine e: să fii tu super echilibrat în combinaţia noastră, pentru că există un plan şi dacă îl respectăm vom fi foarte bine…Rugămintea mea e să nu le permiţi la oameni să îţi dea găuri financiare că aşa ne vor pune pe butuci şi nu vom mai putea avansa”, este una dintre scrisorile liderului către unul dintre membri grupării.

  Potrivit DIICOT, regula care „încoronează” ideologia echipei este „planificarea atentă” în scopul „acumulării bogăţiilor” prin asocierea de „oricât de mulţi oameni este nevoie pentru crearea şi ducerea la îndeplinire a planului”.

  „Ideologul” grupului – denunțător „fake”

  Sentința de condamnare a celor trei inculpați din dosar scoate la iveală că „ideologul” grupării a depus la DIICOT un denunț în speranța că va beneficia de o reducere a pedepsei. Judecătorii au reținut, însă, că denunțul s-a dovedit a fi unul „fake”, cercetările de pe pista oferită de „ideolog” fiind finalizate cu clasare.

  „Acest denunț penal nu a fost valorificat în sensul tragerii la răspundere penală a altor persoane care au săvârșit infracțiuni legate de droguri sau care au săvârșit infracțiuni care sunt de competența DIICOT în ceea ce privește instrumentarea acestora, în cauză s-a dispus clasarea, ceea ce înseamnă că în urma cercetărilor nu s-a ajuns la nici un rezultat concret, respectiv tragerea la răspundere penală a persoanei suspectate de infracțiunea denunțată, care trebuie să fie finalizată cu emiterea unui rechizitoriu”, se arată în sentința Tribunalului Arad, menținută de Curtea de Apel Timișoara în privința pedepselor.

  Sursa: Adevarul.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.