Semnal de alarmă: Agenţi acoperiţi printre avocaţii români?

  de - | 15 mai 2016, 2:11 PM | Naţional | Topic special

  3

  Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România trage un semnal de alarmă privind modificările legii avocatului, scrie digi24.ro. Dana Gîrbovan: „Observ că din varianta trecută de Senat s-a eliminat interdicţia avocaţilor de a fi agenţi acoperiţi”.

  „Citesc acum modificarile la legea avocatului si observ ca din varianta trecuta de Senat s-a eliminat interdictia avocatilor de a fi agenti acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor secrete. Parlamentul trebuie sa explice public de ce vrea sa permita serviciilor secrete sa aiba agenti acoperiti ca avocati. Ce garantii efective ale dreptului la aparare are un om daca avocatul ar putea fi controlat de un serviciu secret?

  De asemenea, am citit ca s-a eliminat si prevederea ca avocatii sa declare relatia pe care au avut-o cu fosta Securitate comunista.

  Colapsul comunismului a avut loc doar in urma cu 26 de ani si, in lipsa unei legi a lustratiei, lucratori acoperiti ai Securitatii comuniste au ramas activi nu doar in politica, ci si in magistratura, continuandu-si relatia cu serviciile secrete post-decembriste. Unii dintre acestia e posibil sa fi devenit avocati.

  O minima transparenta si respect fata de regulile democratiei ar impune macar ca relatia avocatilor cu fosta Securitate comunista sa fie publica, pentru ca cetatenii sa stie lucrul acesta cand isi aleg un avocat.

  Acceptarea acoperitilor in randul avocatilor intoarce Romania in timpurile negre in care drepturile omului erau simple slogane, cinic promovate.

  Sunt curioasa ce pozitie au avocatii despre acoperitii dintre ei. Intreb asta pentru ca noi am militat pentru verificarea acoperitilor din magistratura, iar Baroul a sustinut public cererea noastra”, scrie pa Facebook Dana Gîrbovan, preşedintele UNJR.

  Citesc acum modificarile la legea avocatului si observ ca din varianta trecuta de Senat s-a eliminat interdictia…

  Posted by Dana Girbovan on Saturday, May 14, 2016

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. D-na Dana Garbovan are perfecta dreptate si eu ca fost ofiter MAI va spun ca exista o puzderie de ,,info, ori colaboratori cu serviciile…..Dupa pensionarea mea,,,unul de la servicii,,a gresit si m-a contactat telefonic,dar injurand i-am spus >pasli jigodie<!

   0 voturi
   +1
   -1
  2. Toți colaboraționiștii de orice fel, din perioada “regretatului” dictator, au devenit peste noapte oameni cu morală. “REȚEAUA” a continuat să funcționeze și și-a apărat membrii timp de 26 de ani.

   Autodenunțatul noului mileniu din presă, canalia de Turcescu, are tupeul să apară în public și sub oblăduirea celui mai mare Mafiot al sistemului acoperiților, Băsescu, să pretindă dreptul de a fi ales.

   Cum ajung, din “nimeni în lume”, în “descurcăreții lui pește prăjit” abuzează ca și in vremea comunistă, de “puterea funcțiilor”. Și se uită cu atâta dispreț la ” Restul”, ca la niște servitori. Ni se adresează cu “tu” pe când media și “formatorii de opinie” când vorbesc de aceste scursuri folosesc formularea “domnia sa”.

   Nu pot înțelege cum asemenea lichele, sânt suportate de societatea civică. “Nu le simțiți cum le miroase gura și le put picioarele?! De ce uitați de la mână până la gură?”

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.