Semimaraton cu program cultural în zona sitului arheologic Bizere. Programul include simulări de bătălii, poligoane de tir cu arcul și sulița, ateliere meșteșugărești și concerte B-Ton, Dirty Shirt și In Rise

  de Special Arad | 12 October 2018, 11:56 AM | Cultură | Sport

  0

  S.C. REMAT MG S.A. organizează, în colaborare cu Primăria Comunei Frumuşeni și Asociația Turism Alternativ, în data de 13 octombrie, începând cu ora 10, SEMIMARATONUL ANTIC BIZERE. Ajuns la a IV-a ediție, acesta este un eveniment sportiv, cultural și educativ, desfăşurat în comuna Frumuşeni, zona sitului arheologic Bizere.

  Pe toată durata evenimentului vor avea loc expoziții de picturi ale elevilor și  ale unor artiști arădeni consacrați. Asociația Culturală Tomis vă așteaptă cu ateliere de ceramică, bijuterie, fierărie, muzică. Veți putea să petreceți o zi în taberele dacilor și romanilor, să cunoașteți obiceiurile lor, chiar să încercați replici de arme și armuri. Se vor organiza poligoane de tir cu arcul și sulița, precum și simulări de bătălii sau instrucție militară romană. Avem suveniruri și bijuterii lucrate manual, special pentru voi.

  „Dorim să promovăm astfel un stil de viaţă sănătos, prin sport, cultura arădeană, atracţiile turistice ale comunei Frumuşeni si nu în ultimul rând, importanţa protejării mediului înconjurător prin ecologizarea zonei de concurs”, anunță organizatorii.

  Cele 3 probe de alergări se vor desfăşura pe următoarele trasee:

  1. Proba Senatorilor- 2,4 km
  Start: ora 13.00
  Plecare: Bariera Bizere, Punct de întoarcere: Cantonul vechi, Sosire: bariera Bizere

  2. Cursa Legionarilor- 12 km
  Start: ora 10.00
  Plecare: bariera Bizere, Sosire: Bariera Bizere

  3. Semimaraton 23.7 km
  Start: ora 10.00
  2x traseul crosului de 12 km

  După evenimentul sportiv, vor avea loc spectacole muzicale cu următoarele trupe:
  10:30 – Ansamblul de dansuri „Bizere”
  11:30 – In Rise
  16:30 – B-Ton
  17.30 – Dirty Shirt

  Program Bizere

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.