Semimaraton cu program cultural în zona sitului arheologic Bizere. Programul include simulări de bătălii, poligoane de tir cu arcul și sulița, ateliere meșteșugărești și concerte B-Ton, Dirty Shirt și In Rise





S.C. REMAT MG S.A. organizează, în colaborare cu Primăria Comunei Frumuşeni și Asociația Turism Alternativ, în data de 13 octombrie, începând cu ora 10, SEMIMARATONUL ANTIC BIZERE. Ajuns la a IV-a ediție, acesta este un eveniment sportiv, cultural și educativ, desfăşurat în comuna Frumuşeni, zona sitului arheologic Bizere.
Pe toată durata evenimentului vor avea loc expoziții de picturi ale elevilor și ale unor artiști arădeni consacrați. Asociația Culturală Tomis vă așteaptă cu ateliere de ceramică, bijuterie, fierărie, muzică. Veți putea să petreceți o zi în taberele dacilor și romanilor, să cunoașteți obiceiurile lor, chiar să încercați replici de arme și armuri. Se vor organiza poligoane de tir cu arcul și sulița, precum și simulări de bătălii sau instrucție militară romană. Avem suveniruri și bijuterii lucrate manual, special pentru voi.
„Dorim să promovăm astfel un stil de viaţă sănătos, prin sport, cultura arădeană, atracţiile turistice ale comunei Frumuşeni si nu în ultimul rând, importanţa protejării mediului înconjurător prin ecologizarea zonei de concurs”, anunță organizatorii.
Cele 3 probe de alergări se vor desfăşura pe următoarele trasee:
1. Proba Senatorilor- 2,4 km
Start: ora 13.00
Plecare: Bariera Bizere, Punct de întoarcere: Cantonul vechi, Sosire: bariera Bizere
2. Cursa Legionarilor- 12 km
Start: ora 10.00
Plecare: bariera Bizere, Sosire: Bariera Bizere
3. Semimaraton 23.7 km
Start: ora 10.00
2x traseul crosului de 12 km
După evenimentul sportiv, vor avea loc spectacole muzicale cu următoarele trupe:
10:30 – Ansamblul de dansuri „Bizere”
11:30 – In Rise
16:30 – B-Ton
17.30 – Dirty Shirt
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)