miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Selfie şi Hashtag – cele mai noi cuvinte recunoscute de dicţionar

  de Special Arad | 26 mai 2014, 4:56 PM | Social Media

  0

  Dicționarul Le Petit Robert are în noua sa ediție circa 150 de cuvinte noi, dintre care unele provin din limbajul specific noilor tehnologii – „hashtag”, „selfie” și altele, scrie joi cotidianul Le Parisien.

  Au existat ‘600 de pretendenți la intrarea în paginile noului dicționar, iar un sfert au fost acceptați în noua ediție care va apărea pe 28 mai’, arată cotidianul. ‘Este o alegere foarte dificilă’, spune lingvistul Alain Rey, consilier editorial pentru dicționarul Robert.

  Limbajul specific noilor tehnologii câștigă teren, constată ziarul. Au apărut astfel cuvinte ca ‘hashtag’ (cuvânt cheie precedat de semnul diez, care arată categoria tematică, facilitând căutarea de comentarii pe internet) și ‘selfie’ (autoportret digital, realizat în general cu un smartphone și postat pe rețelele de socializare).

  Sursa: Antena 3

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.