Șeful Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorilor a fost demis

  de - | 29 November 2019, 8:32 AM | Naţional

  0

  Horia Constantinescu(foto: Mediafax)

  Decizia premierului Ludovic Orban privind eliberarea din funcţie a lui Horia Constantinescu a fost publicată joi în Monitorul Oficial. Până la numirea unui nou preşedinte, atribuţiile sale vor fi preluate de către secretarul general Mihaela Irina Ionescu, anunță Adevărul.ro.

  Horia Constantinescu, fost şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, a fost numit în 8 august, prin decizie a fostului premier Viorica Dăncilă, înlocuindu-l la acel moment pe Marius Pârvu.

  Horia Constantinescu a devenit şeful CJPC în anul 2017 şi s-a remarcat prin sancţiuni severe în urma controalelor desfăşurate la unităţi de alimentaţie publică de pe litoral. Astfel, au fost unităţi care au fost închise timp de câteva luni şi amendate cu zeci de mii de lei după ce comisarii de la Protecţia Consumatorilor au găsit multe nereguli, printre care alimente expirate sau mizerie în spaţiile de gătit sau de depozitare a produselor alimentare. De asemenea, controalele coordonate de Horia Constantinescu la Constanţa au vizat şi locuri de joacă din municipiu, hypermarketurile sau unităţi de cazare.

  Citește mai multe cu un singur click aici: Adevărul.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.