„Sedum” de test, pe o porțiune dintre liniile de tramvai de pe Calea Aurel Vlaicu

  de Raluca Medeleanu | 19 May 2022, 12:02 PM | Știri Arad

  0

  Primăria Arad a răspuns propunerii unei firme românești care produce rulouri de „sedum” să încerce amplasarea acestui tip de verdeață între liniile de tramvai, în vederea îmbunătățirii calității aerului și a aspectului din oraș. Testul este fără costuri pentru municipalitate, implementarea proiectului la scară largă… rămâne de văzut.

  Astfel, în aceste zile, muncitorii au montat rulourile pe o porțiune de pe Calea Aurel Vlaicu (în zona stadionului), o zonă cunoscută ca fiind văduvită de spații verzi și, astfel, poluată. Primarul Călin Bibarț a explicat că dacă ceea ce se spune despre „sedum” (că este ușor de întreținut, nu necesită să fie udată des și absoarbe eficient dioxidul de carbon) se dovedește adevărat, va lua în considerare anul viitor montarea unor astfel de „covoare verzi” în mai multe locuri din oraș.

  „Ne-a fost prezentată o ofertă cu această plantă asemănătoare cu iarba, sedum, sau iarba grasă, care s-ar preta foarte bine în zonele din oraș, mai ales pe liniile de tramvai, față de iarbă necesitând mult mai puțină întreținere, adică să o uzi de mai puține ori și să o tai mai rar, plus că are avantajul că în evoluția sa își schimbă culoarea, de la verde, la galben, la roșu… și deoarece în fotografii e ușor să arate ceva bine, le-am propus pe cheltuiala lor să facă în oraș o suprafață de probă. Lucrul acesta s-a întâmplat alaltăieri noapte și ieri noapte, au venit, au montat aceste rulouri și acum așteptăm să vedem evoluția lor în timp. Dacă se confirmă ceea ce spuneau, că din punct de vedere al întreținerii costurile sunt mult mai mici și prețul pe care îl vor oferi în final pentru a o cumpăra cu tot cu manoperă este avantajos, poate anii următori ne gândim împreună cu Consiliul Local să bugetăm și, evident, licitație pentru o astfel de lucrare”, a spus Călin Bibarț.

  WhatsApp Image 2022 05 19 at 11.54.10 WhatsApp Image 2022 05 19 at 11.54.11 WhatsApp Image 2022 05 19 at 11.54.12WhatsApp Image 2022 05 19 at 11.54.13 1

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.