Fondatorul magazinelor DM a încetat din viață

  de Special Arad | 10 February 2022, 10:44 AM | Internaţional

  0

  Fondatorul dm drogerie markt, prof. Götz W. Werner, a încetat din viață marți dimineață, la vârsta de 78 de ani. Familia lui transmite că a fost din ce în ce mai slăbit în ultimele luni, astfel că a fost nevoit să-și restrângă tot mai mult activitățile din motive de sănătate. A îndurat ce i se întâmpla cu mare curaj. Fiul său, Christoph Werner, CEO al dm, a declarat că tatăl și mentorul său a murit în pace, iar el și familia sunt într-un doliu profund și tăcut.

  Götz W. Werner s-a născut la Heidelberg în 1944, ca fiu al unui droghist. Cea mai mare dorință a lui a fost să devină într-o zi el însuși droghist și să fie cât mai aproape de clienți. A urmat specializarea de droghist la Universitatea Konstanz și, după ce și-a terminat formarea, a activat inițial la „Drogerie Werner”, a tatălui său. Cu toate acestea, ideile sale nu au fost bine primite, așa că a părăsit orașul natal, Heidelberg, în 1969 și s-a alăturat companiei din Karlsruhe, „Drogerie Roth”.

  Deoarece nici acolo nu a reușit să pună în practică ideile sale inovatoare, Werner a decis, în 1973, să încerce pe cont propriu, punând bazele dm drogerie markt.

  Viziunea sa despre condițiile-cadru care le permit oamenilor să se implice în companie și să-și găsească drum propriu, a dat direcție și putere impulsului său de a inova. Așa a luat naștere grupul dm drogerie markt, care a fost văzut inițial de mulți ca fiind neobișnuit, dar în timp, vizionar.

  Gândirea sa de „nemulțumire permanentă, dar constructivă, față de condițiile existente” și dorința rezultată de a schimba compania în permanență au modelat semnificativ succesul dm. Compania este acum activă în 14 țări europene. Cu o echipă de peste 66 000 de oameni și cu o cifră de afaceri de 12,3 miliarde de euro, dm este lider de piață în Europa.

  De la începutul anilor 1990 și cu atât mai mult după ce a părăsit responsabilitatea operațională în 2008, Werner și-a dedicat timpul ideii unui venit de bază necondiționat, pe care a promovat-o în numeroase prelegeri și contribuții la discuții. Ideea de a oferi oamenilor libertatea de a lua inițiativă și de a participa la viața societății civile libere, chiar și în vremuri de globalizare, digitalizare și automatizare în creștere, a fost văzută de el ca o contribuție socială semnificativă. Cu toate că a fost conștient că nu va trăi să vadă ideea implementată și finalizată, el s-a implicat cu multă energie în acest proiect de suflet.

  Götz W. Werner a găsit recunoaștere și în lumea academică atunci când Universitatea din Karlsruhe l-a însărcinat să conducă Institutul Interuniversitar pentru Antreprenoriat în mai 2005 și i-a acordat titlul de profesor.

  Compania dm drogerie markt a fost înființată în 1973, iar de atunci s-a extins în 14 țări: Austria, România, Bosnia, Bulgaria, Croația, Cehia, Germania, Italia, Macedonia, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ungaria, cu aproximativ 3.800 de magazine și 66.000 de angajați în Europa. În România, lanțul de magazine este prezent de mai mult de 14 ani, timp în care a evoluat constant, fiind în continuă expansiune, cu peste 1 000 de angajați și 120 de magazine active. 

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.