luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ședință tensionată la Pecica, însă cu prea puține vorbe: „Vreți să ne demonstrați că proiectul funcționează, iar noi o să așteptăm”

  de Andreea Daniela B. | 27 mai 2021, 6:59 PM | Administraţie

  0

  Ședințele din orașele ceva mai mici sunt aparent liniștite, cel puțin în comparație cu Aradul, acolo unde consilierii locali sunt suficient de vocali încât să îți poți face o idee legată de problemele din administrație. La Pecica însă, cele mai multe dintre Hotărâri se votează cu calm, rapid, iar ședința se termină fără prea multe obiecții. Totuși, ședința care s-a desfășurat astăzi pare că a încins puțin spiritele, cel puțin pe dinăuntru, căci în realitate puțini sunt cei care au avut câte ceva de spus. Desigur, nici nu au existat prea multe „teme” care să merite dezbătute, însă una dintre ele, printre cele mai importante, a fost cea legată de administratorii viitoarei firme, S.C. URBI-SERV PECICA S.A., cea care ar urma să facă exact ceea ce face în prezent Gospodăria Comunală din Arad.

  Mai exact, vocile din interior s-au arătat neîncrezătoare, dar și destul de nemulțumite de faptul că această firmă ar urma să „înghită” o mulțime de bani. De fapt, viitoarea firmă ar putea să ducă în buzunarul unui implicat chiar și 6.000 lei pe lună, însă acest lucru nu îl putem demonstra încă. Revenind la ceea ce nu le convine consilierilor PSD și USR, acestora nu le place că au rămas multe lucruri nespuse în legătură cu această firmă, dar care o să coste foarte mult, aici fiind vorba desigur atât despre viitorii angajați, cât și despre echipamentul cu care ar trebui aceștia să își facă treaba.

  Pentru a se justifica votul nostru de abținere când vine vorba despre acest subiect, vreau să se înțeleagă foarte clar că acesta este un proiect al majorității, al administrației, iar administrația va trebui să ne demonstreze că este eficient și funcțional. Noi am considerat că eficientizarea unui departament și al unui serviciu, în prima fază, era o variantă mai bună decât o companie independentă. Dumneavoastră vreți să ne demonstrați că proiectul funcționează, iar noi o să așteptăm și o să ne abținem de fiecare dată când apare acest proiect pe ordinea de zi, asta până vom vedea niște rezultate. Ceea ce ne-ați prezentat la început, ne-a arătat că nu există o garanție contractuală care să îi oblige pe aceștia să facă mai mult decât fac deja angajații Gospodăriei Comunale. Dacă angajații acestei firme preiau sarcinile angajaților de la Gospodăria Comunală noi nu vedem o eficientizare. Vedem în schimb costuri foarte mari pentru aceleași obiective care erau până în prezent atribuite unui serviciu deja funcțional”, a spus un consilier USR prezent la ședință.

  La aceste acuzații legate de faptul că Pecica poate nu avea nevoie de așa ceva, sau avea, dar la un nivel mult mai mic, viceprimarul Miodrag Stanoiov a încercat să liniștească apele și să explice faptul că „acest serviciu preia cu mult mai multe atribuții decât au cei de la Gospodărie”.  Și totuși, consilierul USR a ridicat din nou „mingea la fileu” și a spus că suma de bani ajunsă în buzunarul viitorilor directori și a celorlalți angajați este aproape triplă față de costurile departamentului la ora actuală.

  Cât despre momentul în care va începe să funcționeze acest serviciu deja existent din decembrie 2020, termenul este cândva în toamnă, însă momentan nu există o dată fixă. De asemenea, investițiile care urmează să fie făcute privind echipamentul de care are nevoie această firmă independentă, dar care totuși se află în subordinea Primăriei Pecica, viceprimarul a declarat că „firma își va cumpăra din profitul pe care îl face”.

  Așadar, acest punct de pe ordinea de zi s-a soldat cu cinci abțineri din partea consilierilor locali, din totalul de 17 prezenți, atât din PSD, cât și din partea partidului USR. Astfel, Hotărârea care se referea la numirea celor trei administratori care urmează să coordoneze activitatea firmei, mai exact Monea Claudia, Farago Romulus și Kristof Edina, a trecut de vot, urmând în continuare să se poarte mai multe discuții legate de acest subiect, mai ales din cauză că unii dintre consilieri încă trebuie convinși că este o investiție care merita.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.