joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Secția Ortopedie de la Spitalul Județean, plină de arădeni care au căzut din cauza gheții

  de Andreea Daniela B. | 15 ianuarie 2022, 1:38 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Gheața care s-a așternut pe drumuri, implicit pe trotuare, face viața câtorva arădeni ceva mai dificilă. De exemplu, în seara zicei de 14 ianurie spre dimineața zilei de 15 ianuarie, zeci de persoane au trecut pragul Județeanului cu diferite luxații sau fracturi.

  Astfel, în total au fost 28 de pacienți cu afecțiuni ortopedice – fracturi, entorse, luxații. Aceștia au ajuns în Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad în garda de 14 spre 15 ianuarie.

  Șapte dintre pacienții care s-au prezentat în urgențe au rămas internați în Secția Clinică Ortopedie și Traumatologie.

  Medicul de gardă, dr. Roland Fazakas împreună cu medicul rezident de ortopedie dr. Sergiu Sima au operat de la ora 19.00 până spre orele dimineții – ”Am avut parte de o gardă foarte grea, cu 28 de pacienți care au avut nevoie de intervenții și tratament de specialitate. Cei mai mulți au suferit traumatisme în urma alunecării pe gheață. Am avut patru pacienți cu fracturi de șold și bazin, o fractură de gambă, cinci entorse de genunchi cu diferite leziuni de ligamente, cinci fracturi de humerus proximal, cinci fracturi de epifiză distală de radius care au necesitat reducere ortopedică și imobilizare. Alți trei pacienți care au ajuns, consecutiv, aseară, au necesitat intervenție chirurgicală de urgență, fiind diagnosticați cu fractură de gleznă”, e explicat dr. Roland Fazakas, medic specialist ortopedie, medicul de gardă de azi-noapte.

   

  Din echipa operatorie au făcut parte:

  Dr. Liviu Firu, medic primar Anestezie și Terapie Intensivă
  dr. Roxana Codrean, medic rezident Anestezie și Terapie Intensivă
  Asist.med. Ronela Mihai – asistent medical Anestezie și Terapie Intensivă

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.