duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Sechestre de peste 1.600.000 de lei puse de Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonț în două dosare penale

  de Ioana Costaș | 29 mai 2024, 1:22 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Parchetul de pe lângă Judecătoria (PJ) Gurahonț a instituit măsura sechestrului asigurător și a măsurii popririi, în valoare de peste 1.600.000 de lei, în două dosare penale în care cercetează infracțiuni precum desfășurarea fără licență sau autorizație a oricăreia dintre activitățile din domeniul jocurilor de noroc, furt calificat și furt calificat în formă continuată. Măsura a fost luată de procurorii PJ Gurahonț în vederea reparării pagubei produse prin infracţiuni.

  În privința primului caz se precizează că „la data de 28 mai, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ au dispus în dosarul penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de desfășurarea fără licență sau autorizație a oricăreia dintre activitățile din domeniul jocurilor de noroc, faptă prev. și ped. de art.23, alin.1 din OUG 77/2009, privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, instituirea măsurii sechestrului asigurător – în vederea reparării pagubei produse prin infracţiune – asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în proprietatea inculpatului Z.G.N, până la concurența sumei de 1.559.680 de lei (echivalentul sumei de 320.000 de euro)”.

  În cee de-a doua cauză, în 29 mai, procurorii din cadrul PJ Gurahonţ „au dispus în dosarul penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat (un act material în dauna unei persoane vătămate) şi furt calificat în formă continuată (cinci acte materiale-în dauna a cinci persoane vătămate), instituirea măsurii sechestrului asigurător şi a măsurii popririi (în vederea reparării pagubei produse prin infracţiune) asupra tuturor bunurilor mobile aflate în proprietatea inculpaţilor U.D şi G.C., respectiv asupra sumelor de bani deţinute de aceştia în conturile bancare până la concurența sumei de 130.000 lei”.

  În ambele cauze cercetările continuă sub supravegherea procurorilor de caz din cadrul PJ Gurahonţ în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

  Citește și: VIDEO: Două stomatologe din Arad, prinse că au profesat fără autorizație și au decontat de la CAS servicii neprestate

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.