vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update Condamnare pentru Octavian Ghimboașă, „mâna dreaptă” a lui Gheorghe Feieș, primarul Sebișului!

  de Special Arad | 5 ianuarie 2015, 10:30 AM | Recomandările editorilor | Sebiş | Știri Arad

  1

  UPDATE:
  Instanța Judecătoriei Gurahonț l-a condamnat, după judecarea pe fond a dosarului întocmit de procurorii Curții de Apel Timișoara, pentru conflict de interese (art. 253 ind 1 C.p.), pe inculpatul Ghimboașă I. Octavian – fost șef al Serviciului de urbanism și amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Sebiș și „mâna dreaptă” a primarului Gheorghe Feieș timp de decenii – la 8 luni de închisoare cu suspendare, dându-i un termen de încercare de 2 ani și 8 luni. Asta inseamnă că începând cu 23 decembrie, 2014 – data pronunțării soluției – omul de afaceri care a ocupat funcția de șef în administrația publică va fi supravegheat judiciar – cu tot ce implică asta.

  Redăm, în copie, soluția Instanței din Gurahonț, așa cum apare ea pe portalul public ale instanțelor de judecată:

  Document: Hotarâre numarul 48/2014 din data 23.12.2014
  Tip soluţie: Condamnare fără acord de recunoaștere*
  Soluție pe scurt: Condamnat la pedeapsa de 8 luni închisoare. Suspendat executarea pedepsei pe durata termenului de încercare de 2 ani și 8 luni. Interzice exercitarea drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a, teza 2 lit.b Cod Penal și a dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durata maximă. Obligă inculpatul la plata a 200 lei cheltuieli judiciare.
  Hotărârea este atacabilă cu recurs – iar recursul se va judeca la Curtea de Apel Timișoara.

  * Conform Art. 479. din Noul Cod de Procedură Penală, – Acordul de recunoaştere a vinovăţiei are ca obiect recunoaşterea comiterii faptei şi acceptarea încadrării juridice pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi priveşte felul şi cuantumul pedepsei, precum şi forma de executare a acesteia. În traducere liberă: Ghimboașă nu a recunoscut nimic.


  Titlul principal: Octavian Ghimboașă, șeful Serviciului de urbanism al Primăriei Sebiș, a fost trimis în judecată

  Știri Arad – 20 septembrie, 2014: Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a unui şef de serviciu din cadrul Primăriei Sebiş. Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Gurahonț.

  Octavian Ghimboașă este trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese în formă continuată,

  iar în rechizitoriul întocmit, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara au reţinut următoarea stare de fapt: „Inculpatul, în perioada 2009-2013, în calitate de şef Serviciu urbanism şi amenajare a teritoriului din cadrul Primăriei Sebiş, judeţul Arad, a semnat un număr de 34 autorizaţii de construcţie, pentru diferite persoane fizice şi juridice, în baza documentaţiei tehnice emise de o societate comercială unde el şi soţia sa aveau calitatea de asociaţi, iar soţia sa deţinea şi funcţia de administrator, realizând astfel un beneficiu indirect constând în sumele de bani achitate de beneficiarii autorizaţiilor de construcţie societăţii comerciale”, informează procurorul Camelia Miculescu-Ungur.

  Sursa foto: http://www.primariasebis.ro/wp/

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.