Se vor putea organiza concerte, iar la evenimentele sportive vor putea participa și spectatorii! Vezi care sunt condițiile

  de Andreea Daniela B. | 10 mai 2021, 7:32 PM | Naţional | Recomandările editorilor | Undeva

  0

  O veste bună pentru iubitorii sportului, în ședința care a avut loc astăzi la Guvern s-a aprobat ca publicul să poată participa la viitoarele competiții, însă vor exista niște reguli. Același lucru se vor întâmpla și în cazul celor care vor să meargă la cinematografe, spectacole sau concerte. Aceștia vor putea participa doar cu test sau vaccin, iar evenimentele se vor desfășura ca test/pilot, așa cum s-a întâmplat și în alte țări din Europa.

  Astfel, „competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României fără spectatori, numai în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului și sportului și al ministrului sănătății. Prin excepție de la prevederile menționate mai sus, competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor, doar ca evenimente test/pilot cu aprobarea CNSU pe baza propunerii Ministerului Tineretului și Sportului și cu avizul Ministerului Sănătății, participarea fiind permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate, se află în perioada cuprinsă între a 15 și a 90 a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, în condițiile stabilite prin metodologia aprobată prin ordin comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății”. În timpul ședinței s-a mai aprobat și testul antigen, cu condiția ca acesta să nu fie mai vechi de 24 de ore și să existe și un certificat care să indice rezultatul negativ“.

  În același timp,  activitatea cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, se poate desfășura cu participarea publicului peste 50% din capacitatea maximă a spațiului, doar ca evenimente test/pilot cu aprobarea CNSU pe baza propunerii Ministerului Culturii și cu avizul Ministerului Sănătății, participarea fiind permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate, se află în perioada cuprinsă între a 15 și a 90 a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, în condițiile stabilite prin metodologia aprobată prin ordin comun al Ministerului Culturii și Ministerului Sănătății.

  Până în 1 iunie se vor mai face analize de către Comitet și pentru măsurile care urmează să se implementeze incepând cu 1 iunie, sau după 1 iunie. Urmează să revenim fie prin acte ale Comitetului National pentru Situații de urgentă, fie prin hotărâre de Guvern”, a explicat Raed Arafat.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.