„Desant” al procurorilor DNA la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Alba și alte 40 de locații, într-un dosar de mită, abuz în serviviu și fraudare cu fonduri europene

  de - | 9 June 2022, 12:25 PM | Naţional

  0

  (foto: alba24.ro)

  În total au fost perchiziționate 50 de locații, dintre care 10 sunt sedii ale unor instituții. 

  UPDATE: Reprezentanții IPJ Alba nu au dorit să facă precizări legate de percheziții. Potrivit unor surse ale ziarului, perchezițiile vizează IPJ Alba și alte posturi de poliție din județ.

  În acest context, polițiștii ar fi oferit o presupusă protecție unor firme care tăiau ilegal lemn, iar aceste firme accesau fonduri europene.

  Reprezentanții DNA au făcut o serie de precizări, la solicitarea Alba24:

  Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate corupției și de fraudare a fondurilor europene, comise în cursul anilor 2021 și 2022.

  În cursul zilei de 09 iunie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 50 de locații situate pe raza județului Alba, din care 10 sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

  În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Poliției Române, Direcției Generale Anticorupție, Direcției de Operațiuni Speciale și Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

  Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

  sursa: alba24.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.