Se sting stelele de la Hollywood! O celebră actriță, fiică a unei românce, a murit ieri

  de Special Arad | 13 august 2014, 9:32 AM | Monden

  0

  După Robin Williams, o altă stea de la Hollywood a apus. Actriţa Lauren Bacall, „icoana epocii de aur” a Hollywoodului, a decedat la vârsta de 89 de ani, a anunţat marţi familia celui care a fost soţul ei, Humphrey Bogart, confirmând o informaţie apărută pe site-ul TMZ

  „Cu profundă durere, dar şi cu multă recunoştinţă pentru viaţa ei incredibilă, confirmăm decesul lui Lauren Bacall”, a aunţat familia Bogart într-un mesaj publicat pe contul său pe contul său de Twitter, @HumphreyBogart.

  Mama lui Lauren era din România

  Mama actriţei Lauren Bacall a fost o emigrantă evreică din România, care s-a căsătorit în SUA cu un emigrant evreu din Polonia. A avut o copilărie dificilă, întrucât tatăl ei şi-a părăsit familia pe când micuţa Lauren avea doar şase ani. A început să atragă atenţia atunci când a lucrat o vreme ca model, în tinereţe, pe vremea când studia actoria la American Academy of Dramatic Arts din New York.

  Actriţa americană a decedat în urma „unui accident cardio-vascular”, informează site-ul dedicat celebrităţilor TMZ. Saptămânalul Variety precizează că ea a murit la domiciul său, în imobilul Dakota din New York.

  Lauren Bacall a fermecat cinematograful hollywoodian, în cei peste 60 de ani de carieră, prin vocea profundă şi ochii săi albaştri. Nascută pe 16 septembrie 1924, la New York, Betty Joan Perske, numele adevărat al actriţei, a fost singura fiică a unor imigranţi evrei din familia fostului preşedinte israelian Shimon Peres.

  Ea a devenit celebră cu rolul din filmul „To Have and Have Not” al lui Howard Hawks, la vârsta de 19 ani, în 1944, alături de Humphrey Bogart, cu care a format un cuplu legendar. A fost soţia lui Bogart timp de 12 ani, până la decesul actorului, în 1957.

  Relația cu Humphrey Bogart

  Lauren Bacall şi Humphrey Bogart s-au întâlnit în timpul filmărilor de la pelicula “To Have and Have Not”, o adaptare a unui roman de Ernest Hemingway, iar atracţia dintre cei doi actori a fost una instantanee. Bacall şi Bogart – care în acea vreme era căsătorit cu cea de-a treia soţie a lui, Mayo Methot – au început o relaţie în timpul filmărilor şi s-au căsătorit în cele din urmă în 1945, în Ohio.

  Vocea ei distinctă, profundă, a ajutat-o să apară în multe reclame, iar ulterior, în ultima parte a carierei sale, Lauren Bacall a apărut în multe spoturi publicitare.

  A jucat alături de Bogart și în filmele “The Big Sleep”, “Dark Passage” şi “Key Largo”.

  A apărut în prima ei comedie, “How to Marry a Millionaire”, în 1953, jucând alături de Marilyn Monroe şi Betty Grable.

  Poate cel mai memorabil film al ei din anii ’50 a fost însă melodrama “Written on the Wind” (1956), în care a jucat cu Rock Hudson. În anul următor, Bogart a murit de cancer esofagian, lăsând-o singură, la vârsta de 32 de ani, cu cei doi copii ai lor, Stephen şi Leslie.

  Humphrey Bogart And Lauren Bacall In The Big Sleep

  Trebuia să se căsătorească cu Frank Sinatra

  Lauren Bacall a avut apoi o relaţie cu Frank Sinatra, cu care urma să se căsătorească. La câteva zile după ce a acceptat cererea acestuia în căsătorie, în 1958, The Los Angeles Herald a anunţat căsătoria iminentă a celor două staruri, însă Sinatra a rupt legătura cu Bacall şi nu a mai vorbit cu celebra actriţă vreme de peste două decenii.

  A jucat apoi în “Designing Women” (1957), alături de Gregory Peck, “The Gift of Love” (1958), cu Robert Stack, şi în drama “North West Frontier” (1959), cu Kenneth More, înainte de a se muta la New York şi de a apărea în mai multe spectacole de teatru pe Broadway.

  Lauren Bacall nu a mai făcut niciun film până la “Shock Treatment” (1964). A continuat cu comedia “Sex and the Single Girl” (1964), în care au mai jucat Henry Fonda, Tony Curtis şi Natalie Wood.

  S-a remarcat apoi în filmele “Harper” (1966), “Murder on the Orient Express” (1974) şi “The Shootist” (1976).

  A jucat în mai multe filme pentru televiziune, precum “Pret-a-Porter”, de Robert Altman, şi “My Fellow Americans” (1996).

  În ultimii anii, s-a remarcat în filmul francez “Le Jour et la Nuit” (1997), în “Diamons”, cu Kirk Douglas, şi “Presence of Mind”, cu Harvey Keitel – ambele lansate în 1999 -, în miniseria TV “Too Rich: The Secret Life of Doris Duke” (1998), în “Dogville” (2003), alături de Nicole Kidman, şi în “The Forger” (2012).

  În 2006, Lauren Bacall şi-a jucat propriul rol în serialul “Clanul Soprano”.

   

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.