Se sfidează legile fizicii clasice în Arad! În curând, ședințele Consiliului Județean se vor termina înainte de a începe!

  de Lucian Valeriu | 9 ianuarie 2016, 1:19 PM | Recomandările editorilor

  1

  Dacă o ședință de Consiliul Județean la Arad a început la ora 13.00, iar tu ai ajuns la 13.03, înseamnă că s-a terminat demult… de 2 minute!
  Indiferent despre ce e vorba în ședința respectivă, indiferent cât de ordinară sau de extraordinară ar fi ea, o ședință în Consiliul Județean Arad a ajuns să sfideze legile fizicii: de când începe să se citească ordinea de zi și până se votează proiectele, trecând prin (sanchi) dezbateri, ridicări de mâini, numărarea acelor mâini, împachetat înapoi dosarul, plus deschis-închis microfonul durează mai puțin decât lectura prorpriu-zisă a textului, la viteza ălora care citesc textul cu „adresează-te medicului sau farmacistului” în spoturile publicitare. Incredibilă eficiență temporală pentru niște muritori de rând care mai sunt și ardeleni pe deasupra… așa-i?
  Un minut a durat, deci, și ultima dintre „extraordinare”. Asta… cu teme… n-ai zice chiar comode, ușoare și de necomentat pe ele:

  CJA

  „Se dezbat în comisii punctele astea” este replica pe care o au în buzunarul de la piept aleșii, ori de câte ori îi întrebi cum naiba fac de sfidează nu doar logica epică a unei ședințe… așa cum e ea înțeleasă de la adunările de maimuțe încoace… dar și legile elementare ale fizicii clasice… consilierii județeni întrând, efectiv, pe terenul cuanticii.
  Deci, băgăm seama, acolo e fondul problemei: în comisiile alea trebuie să se petreacă ceva absolut fabulos, de să ieși de acolo, tu cu încă 4-5 omuleți, să trimiți concluziile alea la alții 4-5… tot așa până la consens total… de atunci când ajung pe masa de ședință – repet: oricâte și oricare ar fi ele – să fie aprobate UNANIM, fără niciun „mâlc” din partea nimănui… și tot așa… de mandate întregi încoace.
  Nici la siamezi nu-i chiar așa unitate, coeziune și frăție!

  P.S. De la ora 13 la 13.03, așadar, am fost la Ședința extraordinară a Consiliului Județean Arad. De la ora 14 am fost la ședința Consiliului Local al Comunei Șofronea… care nu-i chiar o metropolă. Ședința a avut trei puncte pe ordinea de zi – primul, identic cu cel al CJA; al doilea -de corectat o eroare iar la 3, diverse, de studiat cererea unui cetățean care vrea să cumpere locuința socială pe care o ocupă. La Șofronea a durat 2 ore și jumătate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.