sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Se pregătește primul Parc al Crăciunului din vestul țării! La ce se pot aștepta cei care îi vor călca pragul

  de - | 18 octombrie 2021, 5:40 PM | Regional

  0

  Patinoar, spectacole de teatru, ateliere de mestesuguri, statui vivante, pomana porcului si alte delicii culinare, concerte. Toate acestea si multe alte surprize se pregatesc la Timisoara, in acest an, in aer liber, vreme de 20 de zile.

  Consiliul Judetean Timis pregateste primul Parc al Craciunului din vestul tarii care va avea loc la Muzeul Satului Banatean. Acesta va gazdui in luna decembrie o serie de evenimente culturale si de divertisment pentru familie, cu tematica de iarna.

  Intrarea e gratuita pentru toata lumea, iar terenul depaseste 10 hectare, astfel incat pot fi respectate toate normele de prevenire a raspandirii cornavirusului.

  Copiii vor avea acces gratuit la patinoarul special instalat cu aceasta ocazie, la spectacole de teatru si ateliere de citit, pictura sau mestesugarit desfasurate intr-un cort incalzit, sub indrumarea artistilor de la Teatrul Merlin.

  Si pasionatilor de arta li se pregateste un loc special unde vor putea exersa reproducerea de icoane, tehnica mixta pe panza, realizarea de carti postale sau chiar realizarea de masti contemporane din deseuri reciclabile, cu ajutorul unui muzeograf al Muzeului National de Arta.

  Biblioteca Judeteana Timis va veni cu trei experimente culturale inedite: poeme rostite de statui vivante pe aleile Muzeului Satului, lectura „aprinsa” in lumina neconventionala, precum torte sau faruri de motociclete si Text concerto – muzica live intrerupta, imprevizibil, de scurte recitaluri literare.

  Pregatim activitati care au in centru familia si care incurajeaza participarea copiilor la programul artistic, sportiv si de divertisment, fara costuri suplimentare pentru parinti. Ne-am gandit sa valorificam Muzeul Satului, aflat in patrimoniul Consiliului Judetean Timis, deoarece este situat in Padurea Verde si poate fi locatia perfecta pentru evenimente care aduc oamenii impreuna fara a crea aglomeratii. Cele peste 10 ha de teren pot fi folosite creativ, astfel incat publicul sa se poata bucura de activitati, cu respectarea distantarii fizice” a spus Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis.

  Magia sarbatorilor de iarna va fi intregita de iluminatul festiv, photo corner-ul lui Mos Craciun si personajele de poveste care vor indruma participantii catre zona de interes aleasa spre a fi vizitata. Muzeul Satului va deveni un labirint de iarna cu casute ale etniilor amenajate sa primeasca oaspeti, cu aleea comerciala a mestesugarilor, cu Biserica de lemn in care vor rasuna colinde si scena mare unde vor avea loc atat concerte folclorice, cat si recitaluri pop.

  Una dintre cele mai interesante zone va fi „Ponton Lounge”, cea de langa lac, care urmeaza sa fie amenajata cu lumini, spatii de relaxare si muzica mixata de diferiti DJ. La programul artistic al evenimentului vor contribui Muzeul National al Banatului si Centrul de Cultura si Arta al judetului Timis.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.