marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Se mobilizează rezerviști în Transilvania! Totul, sub lupa Ministerului Apărării Naționale și a Ministerului Internelor

  de - | 22 septembrie 2015, 4:32 PM | Naţional

  0

  Un exerciţiu de mobilizare a rezerviştilor are loc în perioada 22-24 septembrie, în judeţul Harghita, în organizarea Ministerului Apărării Naţionale şi în cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne, a anunţat marţi Instituţia Prefectului – susține Vocea Transilvaniei.

  Într-un comunicat remis Agerpres se arată că ‘pe timpul exerciţiului, rezerviştii aflaţi în planurile de mobilizare sunt chemaţi la unităţile militare, pe durata a două-trei ore, în vederea desfăşurării unor activităţii specifice de pregătire şi actualizare a datelor de evidenţă militară, potrivit prevederilor legale în vigoare’.„Exerciţiile de acest tip se planifică şi organizează periodic în toate judeţele ţării, în baza aprobării Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, dată cu cel puţin un an înainte de desfăşurare propriu-zisă a acestora”, se arată în comunicatul menţionat.

  În document se mai precizează că acest exerciţiu de mobilizare se desfăşoară ‘pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei pentru apărare’.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.