Se mai întâmplă și invers! Șofer – judecat pentru DARE DE MITĂ, după ce a încercat să corupă doi polițiști de la Lipova!

  de Special Arad | 10 iunie 2015, 3:48 PM | Lipova | Știri Arad

  1

  COMUNICAT – Direcția Generală Anticorupție (DGA)

  La data de 09.06.2015, ofiţerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Arad, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, l-au surprins pe L.S. în timp ce oferea suma de 150 de euro unui agent de poliţie din cadrul I.P.J. Arad – Poliţia oraşului Lipova, pentru a nu-i reține permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

  În fapt, la data 09.06.2015, în timp ce poliţistul, împreună cu un coleg, executa serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe D.N. 7, pe raza comunei Bătuța, l-a depistat pe L.S. care conducea un autoturism având o viteză de 103 km/oră în interiorul localității. După ce a fost oprit și i s-a comunicat care este abaterea pe care a săvârșit-o, în timp ce unul dintre polițiști întocmea procesul-verbal de contravenție, L.S. le-a oferit, pe rând, celor doi lucrători de poliție sume de bani cuprinse între 20 și 150 de euro pentru ca aceștia să nu ia măsurile legale împotriva lui, respectiv să nu-i rețină permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Deși polițiștii au refuzat „oferta” contravenientului, acesta a insistat, precizând că este dispus să „negocieze”.

  În această situație, lucrătorii de poliție, în conformitate cu obligațiile legale, au sesizat S.J.A. Arad cu privire la situația de fapt descrisă mai sus, iar în aceeași zi s-a organizat acţiunea de prindere în flagrant, L.S. fiind surprins în timp ce oferea polițiștilor suma de 150 de euro pentru a distruge procesul-verbal de constatare a contravenției („să tăiați hârtia aia”), astfel încât să nu mai fie luate împotriva lui măsurile legale.

  În prezent, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a dispus începerea urmăririi penale faţă de L.S. pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 290 alin. (1) Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, iar cercetările continuă cu suspectul în stare de libertate.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.