Se face curat pe Bulevardul Nicolae Titulescu. Șoferii sunt rugați să elibereze carosabilul

  de Special Arad | 23 iulie 2021, 2:18 PM | Administraţie

  0

  Primăria Municipiului Arad desfășoară o amplă acțiune de spălare și dezinfecție a suprafețelor din domeniul public al Municipiului Arad, cu spumă activă și substanțe certificate, prin activități suplimentare de curățenie: spălarea cu detergent a străzilor și trotuarelor, curățarea în tandem cu perii mecanice, folosirea cisternelor cu furtun și utilizarea periilor manuale și mecanice. Programele pregătite de Primăria Municipiului Arad pentru curățenia specifică sezonului cald se desfășoară până la instalarea sezonului rece, respectiv până când permit condițiile meteorologice.

  Programele pregătite de Primăria Municipiului Arad pentru curățenia specifică sezonului cald au debutat la începutul lunii iulie, când s-a intervenit asupra bulevardului de la km 0 al municipiului.

  În următoarele zile se va interveni asupra Bulevardului Nicolae Titulescu, prin activități de spălare manuală și mecanizată a întregii suprafețe a carosabilului și trotuarelor, precum și a elementelor sistemului de semaforizare și siguranță rutieră (indicatoare, stâlpișori pentru delimitare parcare etc.) aferente.

  Operațiunile se desfășoară la nivelul principalelor artere care traversează orașul și se vor realiza, treptat, pe întreg teritoriul Aradului, în toate cartierele municipiului. Activitățile de spălare la bordură sunt organizate separat de activitățile obișnuite de curățenie din municipiu (golire coșuri de gunoi stradale, măturarea manuală a străzilor), care se desfășoară zilnic, conform programului.

  Activitatea de spălare a părții carosabile a străzilor și trotuarelor se desfășoară cu ajutorul utilajelor mecanizate, dotate cu perii și cu detergent profesional cu jet de apă sub presiune. Această operațiune are loc ulterior operațiunii de aspirare a prafului și a reziduurilor depuse pe arterele municipiului. Detergentul folosit la operațiune are proprietăți de spălare și degresare, fără a afecta mediul, fiind ecologic, biodegradabil și nepoluant.

  Pentru eficacitate maximă, programul de spălare și igienizare profesională a străzilor și trotuarelor din municipiu este, de la începutul acestei luni, în plină desfășurare, noaptea, la ore în care traficul rutier este redus.

  Echipele mixte formate din reprezentanții Primăriei Municipiului Arad se află în exercițiu pentru a asigura devierea circulației și fluidizarea traficului în afara perimetrului de desfășurare a activităților, respectiv pentru a verifica conformitatea operațiunilor.

  „Dorim ca aceste acțiuni să devină parte din firesc, să folosim eficient resursele de care dispunem pentru a face Aradul mai curat. Scopul activităților de spălare a străzilor și trotuarelor din municipiu este îndepărtarea și diminuarea prafului care creează disconfort pentru cetățeni” – Călin Bibarț, primarul Municipiului Arad.

  În vederea desfășurării optime și în condiții de siguranță a activităților de salubrizare stradală mecanizată, proprietarii și conducătorii auto sunt rugați să nu îngreuneze activitatea utilajelor de salubrizare cu (auto)vehicule parcate pe traseul programat.

  În acest sens, luni, 26.07.2021, între orele 18.00-5.00, avem rugămintea de a veni în sprijinul nostru și de a asigura eliberarea domeniului public de (auto)vehiculele parcate pe toată lungimea Bulevardului Nicolae Titulescu, artera Podul Decebal – Biserica Baptistă Maranata (Micălaca Zona 300). Totodată, marți, 27.07.2021, între orele 18.00-5.00, vă rugăm să eliberați carosabilul pe toată lungimea Bulevardului Nicolae Titulescu, artera Biserica Baptistă Maranata (Micălaca Zona 300) – Podul Decebal (retur).

  Vă informăm că, în cazul în care nu vă conformați solicitării de eliberare a domeniului public de (auto)vehicule parcate, se va dispune ridicarea și relocarea acestora în cel mai apropiat loc disponibil. Operațiunea de ridicare și transport a (auto)vehiculelor parcate neregulamentar va fi asigurată de Direcția Generală Poliția Locală Arad și SC RECONS SA, în baza prevederilor legale și a avizului Comisiei de Sistematizare a Circulației din Municipiul Arad. Nu mizăm pe amenzi, ci pe responsabilitate, componenta civică a arădenilor și existența unui parteneriat, dialog și deschidere pentru evoluția proiectelor comunității, pentru a depune împreună eforturi pentru un oraș mai curat și mai sănătos, pentru noi și copiii noștri”, transmit reprezentanții Primăriei Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.