joi, 28 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Se elimină necesitatea Planului de Acțiune pentru aderarea Ucrainei la NATO

  de - | 11 iulie 2023, 7:06 PM | Internaţional

  0

  Jens Stoltenberg, secretarul general NATO (foto: captură video Deutsche Welle)

  Jens Stoltenberg a susținut o conferință de presă, la capătul primei zile a Summitului NATO de la Vilnius. Secretarul general al Alianței a afirmat că Ucraina va deveni membru al NATO în viitor și că procesul de aderare a țării va fi modificat special pentru Ucraina, cu o foaie de parcurs scurtată, urmând “să trecem de la un proces în două etape la unul într-o singură etapă”, scrie Biziday.ro

  Practic, a precizat oficialul, Ucraina nu va mai trebui să urmeze un Plan de Acţiune în vederea aderării (MAP), care stabileşte obiectivele ce trebuie îndeplinite de o ţară înainte de a adera la NATO.

  O invitație pentru ca Ucraina să adere la NATO va fi emisă atunci când aliații vor fi de acord și când vor fi îndeplinite condițiile, a spus Stoltenberg, adăugând că „acesta este un pachet puternic pentru Ucraina și o cale clară spre aderarea sa la NATO”. Totodată, secretarul general a anunțat că va fi format un nou consiliu NATO – Ucraina, în cadrul căruia „ne vom întâlni de la egal la egal”, întâlnirea inaugurală urmând să aibă loc mâine cu președintele Zelenski.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.