miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Se „cutremură” Aradul! Sute de polițiști de la Rutieră și Ordine Publică verifică TOT ce mișcă… în tot județul

  de O. Peniță | 14 noiembrie 2015, 9:13 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  7

  Știri Arad. Aviz amatorilor de distracții și care doresc să plece acasă după ce au băut un păhărel. Și nu numai acestora. Începând cu ora 9,00 p.m., pe toate arterele de circulație din municipiul și județul Arad se desfășoară  o acțiune de amploare, polițiștii (efective mărite) de la Rutieră și Ordine Publică din cadrul IPJ Arad verificând tot ce „mișcă”. Din informațiile pe care le deținem, aceștia sunt însoțiți în acțiune și de colegi din alte țări, în cadrul unui schimb de experiență.

  Însă, eventualele amenzi și măsuri pe care le vor lua aceștia față de „vinovați”, nu sunt deloc de neglijat… Vă asigurăm! 🙂

  Așa că… ori sunteți stăpâni pe situație… ori stați în casă!

  Știre în curs de actualizare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Politistii sunt obligati sa respecte anumite reguli si sa va prezinte anumite acte atunci cand ele sunt solicitate de “cel oprit” in trafic. Neprezentarea acestora si notarea refuzului organului de a prezenta aceste acte pot duce la anularea unei eventuale amenzi.
   1. Trebuie sa se prezinte (ai dreptul sa-i ceri legitimatia, sa ti-o arate. Pe care este inscris numarul sau… E foarte folositor acesta in instanta).
   2. Sa-ti spuna motivul opririi. Actele se cer pe un motiv (legea nu mai permite sa se opreasca masini si apoi sa se caute motive de amenda).
   3. Daca este filtru, ai dreptul sa ceri ordinul de serviciu in care trebuie sa se regaseasca data si intre ce ore au voie sa faca filtru, strazile pe care actioneaza si numele persoanelor care participa din echipaj.
   4. Deci, la oprire, se comunica soferului motivul si nu poti fi sanctionat decat pe acel motiv (asta daca nu cumva ai portbagajul plin cu arme si doua cadavre legate la spate).
   5. La amenda ai doua locuri unde semnezi: unul prin care recunosti fapta si al doilea ca iei la cunostinta de amenda. Deci puteti sa semnati ca luati la cunostinta de amenda…dar sa nu recunasteti fapta, si sa-l convocati la Tribunal sub asistenta juridica pe dumnealui.
   6. Cel mai IMPORTANT: ori de cate ori aveti un necaz cu politia, fie noapte, fie zi, puteti sa sunati la 112 (Apel National de Urgenta) si sa spuneti ca sunteti de echipajul cutare. In maximum 10 minute (in Capitala) apare un echipaj de la “Capitala” si astia nu se uita ca sunt colegi de-ai lor, vor face imediat un raport. Care poate fi totusi util la Tribunal.
   7. Politistii de pe radare nu mai au voie sa dea filmul inapoi. Deci, daca va opresc si stiti ca nu ati comis-o prea rau, le cereti ferm sa va arate:
   A. Legitimatia care atesta ca au dreptul de a lucra pe masina de radar… Sa aiba vizele la zi.
   B. Copie dupa certificatul metrologic al aparatului radar cu modelul si seria aparatului.
   C. Legitimatia care atesta faptul ca are dreptul de a conduce masina Ministerului de Interne… Sa fie vizata.
   D. Daca mai fac scandal, le cereti sa va arate “ordinul de serviciu”… Este un fel de foaie de parcurs in care scrie unde au voie sa isi desfasoare activitatea respectiva.
   Aceste acte trebuie sa fie intotdeauna asupra agentului de pe radar… Dar faptul ca-l mai intrebi de ele, de cele mai multe ori duce la un… simplu avertisment.

   --4 voturi
   +1
   -1
  2. Sau daca te cheama Bocu Pocu sau lucrezi la rutiera potzi sa meri cum vrei ca esti invizibil pentru colegii tai care si ei desigur au camioane si ele la randul lor invizibile … Important este ca Gigi Aradeanu sa fie amendat si disciplinat pentru orice ca de fapt asta e rolul politistului in Romanica: sa pedepseasca cetateanu si sa protejeze smecherii … Iar precene Luc : vorbesti din teorie fara sa stii ce scrii, copy / paste : ordinul de misiune face parte din categoria documentelor cu atribut secret si nu le poti solicita … In rest ma bucur ca ne lasam amagiti si ne stim drepturile si legislatia …

   +3 voturi
   +1
   -1
  3. imbecilule, daca indraznesti sa ceri asa acte care de altfel sunt documente secrete, risti sa fii dus legat de masina politiei la cea mai apropiata sectie si sa stai ,,pe rug” cum se zice mai nou la rotisor, pina recunosti toate AN- urile ce le au . ma tu esti timpit sau te faci? nu suntem egali, nu exista ceea ce crezi tu, in lumea asta sunt elite, cum ar fii angajatii ce fac legea ( M.A.I. , ANAF, Justitie, etc) si gunoaie ca tine care nu au ce comenta legii pt ca fara ea am trai in copac ca si maimutele. esti oo mare poola.

   +3 voturi
   +1
   -1
  4. S-au trezit șpăgarii si pușcăriașii sa facă razii:)))) Mai bine le-ar face superiorii din Minister o razie in interiorul Serviciului Rutier Arad. E o șleahtă de gunoaie șpăgare acolo, care e pe punctul de a fi trimisa la pușcărie. Hai ca nu mai e mult pana departe:)))))))

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.