marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Se complică situația la banca falimentară din SUA. Acționarii dau în judecată SVB și directorii de top

  de - | 14 martie 2023, 1:25 PM | Internaţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ / cădere bursă

  Stiripesurse.ro informează că SVB Financial Group şi doi directori de top au fost daţi în judecată, luni, de acţionari, care îi acuză că au ascuns modul în care creşterea ratelor dobânzilor face ca divizia sa Silicon Valley Bank (SVB), care s-a prăbuşit săptămâna trecută, să fie ”vulnerabilă în mod special” la retragerile masive de fonduri de către deponenţi.

  Acţiunea colectivă propusă împotriva SVB, a directorului general Greg Becker şi a directorului financiar Daniel Beck a fost depusă în instanţa federală din San Jose, California, informează News.ro.

  Acesta pare a fi primul dintre multele procese probabile legate de închiderea SVB, pe care autorităţile de reglementare din SUA au plasat-o sub administrare pe 10 martie, în urma unui val de retrageri de depozite.

  SVB a surprins piaţa cu două zile mai devreme, dezvăluind o pierdere de 1,8 miliarde de dolari după impozitare din vânzările de activei şi că plănuia să strângă capital, în timp ce se străduia să îndeplinească cererile de răscumpărare.

  Citește continuarea pe stiripesurse.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.