CIA, Mc Donald’s, Forțele Navale SUA și Duracell, printre clienții companiei lui Daniel Dineș. Compania română valorează peste 10 miliarde de dolari. Urmează listarea la bursă

  de - | 23 iulie 2020, 9:49 PM | Internaţional

  0

  UiPath, prima companie românească „unicorn”, devenită între timp „decacorn”,  se pregătește de lansarea pe bursa americană. Încă din februarie compania analizează acest pas, iar acum co-fondatorul Daniel Dines a anunțat că listarea ar putea să aibă loc anul viitor. Informația a fost dezvăluită într-un interviu pentru CNN. 

  Fondatorul Daniel Dines a dat acum un termen clar pentru oferta publică inițială. Pandemia i-a crescut afacerile, iar acum UiPath are șansa sa devină și profitabilă, nu să trăiască din banii strânși de la investitori.

  Lansată în 2015, UiPath creează roboți programați să preia munca de tipul copy-paste a angajaților, eliberându-i de sarcinile repetitive care îi solicită inutil.

  În urmă cu o săptămână, compania a atras o nouă finanțare de la un grup de investitori, obținând o evaluare de peste 10 miliarde de dolari, ceea ce o transformă din „unicorn” (denumire dată în momentul în care o companie primește o finanțare de un miliard de dolari – n.r.) în „decacorn”. Într-o altă rundă de finanțare a atras 225 milioane de dolari, obținând o evaluare post-investiție de 10,2 miliarde de dolari. 

  Înfiinţată în România în anul 2005 sub denumirea DeskOver şi redenumită UiPath în 2015, compania are printre clienţi entităţi precum CIA, forţele navale ale SUA, McDonald’s Corp, Duracell şi Swiss Re. Compania a avut anul trecut venituri de 360 milioane dolari şi a atras finanţare de la investitori precum Sequoia, CapitalG, Wellington Management, Sands Capital şi alţii. În 2018, a devenit primul „unicorn” din România, scrie Agerpres.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.