Se cere judecata în instanță a lui Elon Musk pentru… o postare pe Twitter despre Tesla

  de - | 26 februarie 2019, 3:55 PM | Auto

  0

  (foto: screpmagazine.com)

  Autoritatea americană pentru reglementarea bursei a cerut unei instanțe federale judecarea miliardarului Elon Musk pentru „nesupunere” prin noi postări pe internet cu privire la producţia maşinilor Tesla, scrie Mashable.

  Fondatorul companiei a scris pe Twitter că „Tesla a făcut zero mașini în 2011, dar va face aproape 500.000 în 2019”.

  Mai târziu, Elon Musk a adăugat că a vrut să spună că rata producției anuale va fi în jur de 500.000, livrările pe an fiind estimate la cca. 400.000.

  Musk este acuzat că a încălcat înţelegerea încheiată în octombrie anul trecut, care l-a silit să ceară o aprobare prealabilă pentru orice anunţ făcut pe reţelele sociale care poate influenţa acţiunile Tesla.

  În august 2018, Musk a scris că se gândeşte să răscumpere acţiunile „Tesla” şi să scoată compania de pe Bursă, şi s-a lăudat că are finanţarea necesară.

  Asta a dus la aprecierea rapidă a acţiunilor grupului, exact când erau în cădere liberă. Autoritatea bursieră a considerat că Musk a manipulat piaţa.

  Sursa: stirileprotv.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.