Se apropie Revelionul… Polițiștii au început să confiște petarde și alte materiale pirotehnice

  de Special Arad | 12 December 2022, 2:15 PM | Știri Arad

  0

  Imagine de arhivă

  Comunicat. Polițiștii arădeni au demarat mai multe acțiuni, în baza planului de măsuri „Foc de artificii 2022”, coordonat de Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Priculoase, în piețele din municipiu și județ.

  În Pâncota, au fost depistate și ridicate în vederea confiscării aproape 5.000 de baterii, rachete și alte articole pirotehnice din clasa F2, în valoare de aproximativ 2.500 de lei.

  Din Piața Obor, din municipiu, au fost confiscate aproximativ 100 de rachete, emițătoare de sunet și baterii de artificii, din categoria F2, în valoare de aproximativ 1.600 de lei.

  Pe numele persoanelor care le-au comercializat au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de operațiuni pirotehnice, fără drept.

  Acțiunile polițiștilor se vot desfășura penament, în această perioadă, în piețe, târguri și oboare.

  Poliția atrage atenția:

  Utilizarea şi folosirea necorespunzătoare a produselor pe bază de amestecuri pirotehnice s-a soldat cu incidente urmate de autoaccidentarea persoanelor care le-au folosit, cât şi a celor aflate în raza de acţiune. Pentru prevenirea unor eventuale situaţii de urgenţă, generate de folosirea acestor obiecte şi minimalizării incidentelor cu urmări grave, reamintim tuturor cetăţenilor câteva măsuri specifice.

  Articolele pirotehnice din clasa I, care sunt permise comercializării de societățile comerciale autorizate, sunt steluţe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle, minisori, inele de foc, sateliţi pocnitori de Crăciun şi pentru petreceri, focuri, chibrituri şi beţişoare bengale, șerpi, minipocnitori cu confetti, granule scânteietoare.

  Sunt interzise cu desăvârșire orice obiecte care produc zgomot!!! (exemplu: petardele).

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.