vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Se anunță un nou spectacol de handbal pe nisip la Șagu

  de Dan Lazăr | 26 august 2023, 8:47 AM | Şagu | Sport | Știri Arad

  0

  Șagu Beach-Handball a ajuns la ediția a treia, una care se va desfășura sâmbătă și duminică pe terenul de nisip din localitatea arădeană.

  Organizat de CS Inoan Arad (președinte Adriana Inoan), competiția se adresează atât echipelor masculine, cât și celor feminine, urmând a participa grupări din județele Timiș, Maramureș sau Arad.
  Pe lângă trofeele cuvenite echipelor, organizatorii vor mai oferi și trei premii individuale: cel mai bun jucător, cel mai bun manager și cea mai bună jucătoare.
  Este un sport de echipă în care două echipe pasează mingea, și prin sărituri, piruete uneori chiar acrobatice încearcă să arunce mingea în poartă echipei adverse.
  Jocul este similar cu handbalul standard, dar se joacă pe nisip și nu pe o podea solidă.
  Deoarece mingea își pierde cea mai mare parte a contactului cu solul (pe nisip), procedeul tehnic de dribbling nu este prea mult indicat de folosit , iar jucătorii în schimb efectuează mai multe pase, deoarece regulă pasei se aplică foarte mult.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.