marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Traian Băsescu se află internat la spital din cauza unei gripe de tip A

  de - | 28 ianuarie 2024, 11:16 AM | Naţional

  3

  Fostul președinte Traian Băsescu (72 de ani), actual europarlamentar, se află internat în Spitalul Militar din București din cauza unei gripe de tip A, a transmis Antena 3 duminică dimineață.

  Starea de sănătate a fostului șef al statului „este stabilă și se îmbunătățește”, conform sursei citate, Traian Băsescu fiind internat în secția de Boli Infecțioase.

  Mediafax scrie că fostul președinte se află de 5 zile în spital pentru tratament.

  Carmen Dorobăț, medic specialist infecționist la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași, a declarat duminică la Antena 3 că Traian Băsescu a procedat corect să se interneze.

  „Gripa A este gripa prezentă cel mai mult la pacienții care vin la noi în această perioadă. Este o gripă care poate lăsa complicații dacă vine pe un teren cu boli cronice sau cu o capacitate scăzută de apărare a organismului și poate lăsa complicații precum pneumonii, bronhopneumonii. E foarte bine că s-a internat dl președinte, astfel de cazuri trebuie urmărite”, a declarat medicul infecționist.

  Se înmulțesc cazurile de gripă

  Potrivit INSP, în săptămâna 15 – 21 ianuarie, au fost raportate 123.464 de cazuri de infecţii respiratorii (gripă clinică, IACRS şi pneumonii), înregistrându-se cu 19,6% mai multe cazuri comparativ cu aceeaşi săptămână a sezonului precedent (103.210) şi cu 20,3% mai multe cazuri comparativ cu săptămâna anterioară (102.640).

  În acelaşi interval s-au înregistrat 6.981 cazuri de gripă clinică la nivel naţional, comparativ cu 4.553 cazuri în aceeaşi săptămână a sezonului precedent şi cu 4.574 înregistrate în săptămâna precedentă.

  Cazurile de gripă clinică au fost raportate de 41 de judeţe, cele mai multe fiind în municipiul Bucureşti (1.250) şi în judeţele Cluj (920), Prahova (442), Constanţa (416), Bacău (315), Timiş (299), Iaşi (266) şi Dâmboviţa (264).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. == SA SPERAM CA FANARIOTUL CHIORU CARCIUMA O SA PRIMEASCA INCA O INFECTZIE DIN SPITAL == SA SI ADUCA AMINTE DE AFACEREA CRIMINALA CU SOLUTZII DEZINFECTANTE -APA CHIOARA COORDONATA DE O FIRMA DIN BLOCUL SRI – VEZI JURNALISTUL TOLONTAN. CCA 48 MII DE ROMANI AU FOST EXTERMINATZI IN ACEST MOD .

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.