Scuze, domnule Cionca, scuze, nu propagandă ieftină, de tip stalinist. Poate… decizie și leadership! Le aveți?

  de Alin Olteanu | 28 martie 2020, 12:41 PM | Opinii | Recomandările editorilor

  8

  În această dimineață, când e atât de frumos și însorit, mai că îmi venea să las totul deoparte pentru măcar o oră și să ies afară în curte să admir și să mă bucur de încolțirea plantelor. Doar că, pur și simplu, nu pot, nu am cum, nu sunt lăsat. Nici eu, nici colegii mei. Nu te lasă inteligența semenilor tăi, nu te lasă „deșteptăciunea” proverbială și parcă certificată prin vot a celor care te conduc, pur și simplu nu te lasă vasta cultură manipulatorie a celor pe care crezi că i-ai ales că să fie corecți cu tine… mai ales în clipele de criză. În consecință, chiar dacă ai vrea să lași totul deoparte și pentru o clipă să nu te mai gândești la nenorocirile din lume, din țară, din orașul tău, efectiv nu poți. Că, ori te pui pe înjurat în surdină (iar nervozitatea nu face bine florilor), ori, cum e cazul nostru, fiind jurnaliști în slujba cititorilor noștri, ne punem să mai scriem ceva, fiindcă orice deraiaj al Puterii trebuie scos în evidență.

  Revenind, când să ies din casă și să merg să pun puțină apă la baza viitoarelor lalele, pe care sper să nu le „prindă” CO… frigul, îmi face telefonul: „BEEEEEEPPPPPP!” „Uită-te la Iustin Cionca ce comite!”. Mesaj de la un un prieten. Și mă uit, și nu-mi vine să cred, și îmi vine să înjur că iar vrea unul să mă ia de prost, și nu pot să mai suport asemenea gesturi. Fiindcă le consider mizere, ca să nu spun altfel, mai ales în perioada în care ne aflăm.

  Și nu mă refer la faptul că în urmă cu câteva zile, când am discutat cu domnul Iustin Cionca, președintele CJ Arad, la telefon și mi-a explicat foarte frumos cum stă treaba cu testerul pentru Covid-19 – și l-am înțeles, chiar l-am crezut (naiv? nu știu, poate…). Mă refer la ultima sa postare pe Facebook, prin care acesta ne oferă niște fotografii scoase de la naftalină (de undeva din arhiva calculatorului) de către departamentul său de Comunicare la care sunt plătiți din banii noștri zeci de angajați, fotografii care ne arată cât de frumos a fost construit Spitalul TBC de guvernarea PNL Arad. Nu spune nimeni că nu, frumos arată și am scris asta și atunci… în decembrie 2017:

  Însă, domnul Cionca comite aici o infracțiune. Acum să nu vă gândiți la infracțiune în sensul ei penal, ci la una morală, deoarece consider că prin gestul său de a posta niște fotografii care să arate cât de frumos e „ACOLO”, în condițiile în care presa a prezentat situația înfiorătoare din Spitalul TBC (Citește AICI!), Iustin Cionca nu face decât să le dea o palmă cadrelor medicale și pacienților infectați cu coronavirus care se află acolo. De fapt, domnul Cionca, prin manipularea asta grosolană, cu fotografiile despre „cât de frumos este în Paradis”, nu face decât să-și ia prietenii (și nu doar pe ei!) de pe rețeaua de socializare în râs, ca să nu spunem altfel.

  În condițiile în care zeci de cadre medicale din spitalele arădene ne-au scris, medici, asistenți, personal medical, administrativ, rugându-ne să fim alături de ei, de oameni, să îi susținem chiar dacă nu pot să își divulge identitățile, în condițiile în care se vorbește că situația de la „Suceava” va fi infimă față de cea în care va ajunge Aradul, în condițiile în care ni se plânge la telefon despre cum (nu) există suficient echipament de protecție în spitale, în condițiile în care virusul acesta nenorocit atacă deja tot mai mulți arădeni, în condițiile în care zeci de firme autohtone sunt afectate și nu-și pot plăti salariații, în condițiile în care mii de oameni de la multinaționale sunt amenințați cu șomajul, în aceste condiții, domnul Cionca, din izolarea în care se află (sau nu, că habar nu avem unde e), ne invită să ne uităm la fotografii de arhivă cu investițiile făcute în mandatul său, cu paradisul din Spitalul TBC.

  Așadar, domnule Cionca, nu ați greșit acum? Mie mi-ar fi jenă să nu transmit un mesaj puternic, hotărâre, decizie celor îngroziți de boală, populației sau personalului medical, ci să manipulez (chiar ieftin, dealtfel) din spatele unui ecran de calculator.

  Conducătorii se văd în clipe de genul celor pe care le trăim, dumneavoastră ați ales o clipă pe care ați folosit-o pentru a induce lumea în eroare și a denatura (prin tăcere!) adevărul. Ceea ce e impardonabil.

  Cât despre întrebarea din titlu… să vă răspund? Sau am făcut-o deja, ce ziceți?

  Așadar, mai citiți încă o dată, încet, cu mâna sub litere, ca la școală:

  O asistentă imploră din spatele geamurilor Spitalului TBC Arad: „Efectiv suntem terorizate psihic! Toate o să ne îmbolnăvim, suntem carne de consum!”

  Și ca exemplu… întreb și eu: care dintre liderii administrației locale din Arad își asumă și apară public să ne spună, sau poate să o facă pe Facebook, în cât timp se vor face primele teste Covid-19 în Arad, câte pe zi, care este situația din Arad (fără înflorituri) și așa mai departe. Întrebam, bineînțeles, retoric. Păcat de flori, păcat de vremea de afară…

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Recepția lucrarilor unei investiții cam așa se face la noi in Romania, în general , și la noi in Arad în special. Ex , la inaugurarea Cargo Aeroport Arad , o groază de lucruri nu functionau sau funcționau defectuos , dar recepția trebuia făcută, că veneau “tovarășii ” cu taiatul planglicii ! Dacă eu nu am semnat recepția unor mijloace fixe , au facut-o alții pe motivul( nu contează, e in garantie) . 100% așa s-a întâmplat și la recepția obiectivului Spital TBC Arad ! Cum e posibil ca , după atâta timp de la punerea în funcție, nici acum să nu functioneze unele utilități vitale ?? PS : Investiția Cargo Aeroport Arad s-a dovedit în timp inutilă și s-a transformat în terminal de călători, deci ,s-au aruncat banii pe fereastră, doar ca alții să castige din asta !

   +6 voturi
   +1
   -1
  2. Hai, curaj domnilor jurnalisti! Incet si mereuas poate va dati seama (desi eu cred ca stiti destul de bine) cam cine sunt vinovatii pentru bomba de la Arad, al carei fitil e tot mai scurt si arde… arde… Bucata cu bucata va veti da seama (si poate si cititorii) cam din cine e compusa ”gasca” despre care vorbea Bibart la Polivalenta! Poate ati crezut ca aia e doar o chestie politica? Ei, iata ca nu! Ceea ce face Cionca, si nu doar el, acum e incercarea de a recupera terenul pierdut cata vreme s-au izolat (vezi Doamne!)! Si cand te gandesti ce simplu ar fi fost sa o faca altfel la ce conturi grase au…

   +3 voturi
   +1
   -1
  3. De ce sa nu spuna ca a facut un spital nou? treaba administratiei este sa faca aceste investitii, nu sa se ocupe de treaba medicilor. Este plin netul de chestii gen nu ati facut nimic, zero. Un spital nu este zero. Sunt altii care trebuie sa dea continut. Haideti sa fim echilibrati si corecti. Sunt multi inclusiv in comentarii la dvs care vor sa foloseasca politic o situatie… este gretos. Contribuiti la o informare corecta, chiar daca NU va ajuta cu nimic cei care conduc spitalele si care ar trebui sa fie primii care informeaya opinia publica

   --6 voturi
   +1
   -1
  4. D-le Alin Olteanu vă citez “Conducătorii se văd în clipe de genul celor pe care le trăim”. Poate era mai bine să scrieţi “Conducătorii adevăraţi” , nu panaramele de acum, unul cu fotografii de la inaugurare, altul cu plecatul în pribegie pe la Brucseles, cel cu policlinica de pe Vlaicu, Ovidiu Moşneag oare ce mai e cu el iar despre cel cu sângele din instalaţie nu mai am ce să zic.

   --2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.