duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Scrisoare deschisă, semnată de 60 de familii din zona Tabacovici care se opun construirii unor blocuri într-o zonă de case

  de Raluca Medeleanu | 22 noiembrie 2021, 9:53 AM | Administraţie

  0

  După ce un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construcția unor blocuri a fost aprobat în Consiliul Local Municipal într-o ședință din aprilie, în jur de 60 de familii care locuiesc în zonă au trimis o plângere prin care și-au exprimat totalul dezacord. Observația locuitorilor semnatari, anume că proiectul imobiliar ar dăuna atât aspectului zonei, dar mai ales că încalcă prevederile legale, a fost însă trecută cu vederea de Primăria Arad, care i-a lăsat fără răspuns mai multe luni.

  Vorbim de un proiect prin care ar urma să se construiască un complex de blocuri pe strada Măcieșului, din cartierul Aradul Nou, zona Tabacovici. Scrisoarea semnată de arădenii care locuiesc acolo și redactată de o firmă de avocatură a fost prezentată pe Special Arad în 28 septembrie, însă abia acum a fost luat următorul pas, acela decisiv, prin care consilierii vor supune la vot dacă se va accepta sau nu plângerea acestora.

  „Din punct de vedere vizual / estetic, apariția unor condominii într-un cartier în care sunt numai case individuale, majoritatea fiind S(D)+P+1E sau S(D)+P+M (cu un etaj, sau doar o mansardă, n.red.) va atrage o discrepanță și o dezordine urbanistică. Strada Tabacovici, precum și străzile adiacente, cuprinde locuințe individuale, cu regim redus de înălțime, zona fiind liniștită și aerisită, cu o densitate mică de locuitori, la adăpost de noxele și zgomotul rezultate din aglomerația urbană, plătind un preț ridicat pentru o astfel de proprietate în zona respectivă. Or, schimbând regimul de înălțime al zonei, autoritatea publică a adus atingere dreptului la inviolabilitatea domiciliului și la respectarea vieții private”, explică locuitorii din zonă.

  Astăzi, cei circa 60 de semnatari au trimis plângerile lor, pe mail, consilierilor locali, dar și presei, dorind să tragă din nou un semnal de alarmă, dat fiind faptul că în ședința de marți se va supune la vot respingerea plângerii pe care au depus-o municipalității față de PUZ-ul în cauză. Rămâne de văzut care va fi decizia finală mâine.

  În rândurile de mai jos redăm integral scrisoarea trimisă consilierilor și presei:

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.