miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Scrisoare deschisă! Nicolae Ioțcu, invitat pe Drumul Nimănui… din 1989 încoace

  de Special Arad | 17 decembrie 2014, 11:54 AM | Dieci | Știri Arad

  0

  „În atenția președintelui Consiliului Județean Arad, ministerului Transporturilor. Suntem un grup de cetățeni care domiciliază în satul Revetiș, comuna Dieci, județul Arad, care circulăm cu mijloace auto atât particulare cât și de transport în comun asigurat de instituțiile de învățământ din Sebiș sau Școala Generală clasele  I-VII din Dieci, precum și investitori din zona Ineului care asigură transportul muncitorilor la toate cele 3 schimburi. Dorim să vă aducem la cunoștință următoarea situație: cetățenii din localitatea noastră pot să circule cu mijloace auto pe  ruta  DJ 708  având ieșire atât la DN79 cât și la DJ 793 care face legătura cu centrele urbane din zona de vest a țării, datorită faptului că porțiunea de drum de pe DJ 708, cuprinsă între km 54 și km 61, respectiv la  aproximativ un km de la ieșirea din localitatea Dieci și km 61 la intrarea în localitatea Berindia (comuna  Buteni), aproximativ 7 km sunt impracticabili și denumiți: ,, DRUMUL  NIMĂNUI”

  Drumul a rămas în aceiași situație în care a fost în 1989 cu excepția realizării a 4 sau 5 podețe tubulare și a executării unor lucrări de întreținere care au constat în: reprofilare fără eliminarea valului de pământ care rezultă pe ambele părți ale drumului și fără să asigure o pantă corespunzătoare scurgerii apelor pluviale; adaos de balast sau deșeu de carieră (în  cantități insuficiente) așternut mecanic. Ambele lucrări s-au executat în același interval de timp, o  singură dată pe an sau o dată la doi ani (situația  faptică pe teren, nu decontările pe care le suportă hârtia).

  În  anul 2014 lucrările mai sus menționate s-au executat în luna mai. La ora actuală, ținând cont de cantitatea de ploi a anului acesta, drumul este aproape impracticabil pe 75% din carosabil, asta pentru că sunt gropi de diferite mărimi care nu mai pot fi ocolite.

  Drept  dovadă vă anexăm câteva poze din mai multe secțiuni ale drumului și vă invităm să parcurgeți sectorul mai sus menționat, nu numai să verificați deconturile firmelor care au asigurat lucrările de  întreținere și a căror lucrări au fost verificate doar scriptic, din birou, fără să se facă verificări pe  teren.

  Dacă nu  există fonduri pentru reabilitarea acestui drum DJ 708 km 54-61, vă rugăm să-l declasificați în Drum  Comunal (de la km 54 la km 66+475, la intersecția cu DJ  793), astfel poate se vor găsi fonduri din finanțări europene.

  Deși la ora acuală este denumit drum județean, el de fapt este într-adevăr DRUMUL  NIMĂNUI”.

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.