marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Scrisoare deschisă adresată domnului Răzvan Burleanu, președintele FRF

  de - | 15 mai 2020, 4:02 PM | Comunicate contra cost

  0

  Stimate domnule președinte,

  Referitor la decizia FRF, prin care s-a hotărât finalizarea campionatului de fotbal, ediția 2019-2020, Liga 2, prin sistemul play-off cu înjumătățirea punctelor acumulate până la întreruperea competiției.

  Suporterii echipei UTA Arad ne-au comunicat nemulțumirea referitoare la această decizie, după cum urmează:

  • Decizia anulează parțial meritul sportiv al echipei UTA, prin înjumătățirea punctelor acumulate până la suspendarea campionatului. Aceste puncte au fost câștigate în bună măsură contra unor echipe care concurează pentru poziții promovabile, fapt care nu va mai fi integral recunoscut prin disputarea unui play-off.
  • Modificarea regulilor privind promovarea a fost făcută arbitrar, sub masca unei decizii democratice cu o singură variantă posibilă și a viciat caracterul sportiv al competiției și al stabilirii echipelor care promovează.
  • Înjumătățirea punctelor nu poate fi justificată de nevoia de a crește spectaculozitatea competiției (vezi Liga 1), unicul scop al play-offului fiind desemnarea celor care promovează. Această înjumătățire profund nedreaptă putea fi evitată prin disputarea partidelor tur-retur, cu menținerea punctelor câștigate pe teren.

  Vă rugăm să aveți în vedere cele de mai sus și să ne comunicați care este punctul dumneavoastră de vedere, pentru a putea fi împărtășit fanilor.

  Sergiu Cosmin Vlad, deputat USR Arad

  Adrian Wiener, senator USR Arad

  Vlad Botoș, deputat european, Alianța USR PLUS

  20200515 Scrisoare FRF


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.