joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Școlile nu se vor putea redeschide pe 8 februarie, crede medicul arădean Adrian Wiener. Deputatul lansează un nou termen: mijlocul lunii martie!

  de Dan Lazăr | 13 ianuarie 2021, 9:55 PM | Educaţie | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Școlile nu se vor putea redeschide pe 8 februarie având în vedere modul în care evoluează coronavirusul și faptul că nu se va fi finalizat prima etapă de vaccinare pentru majoritatea profesorilor până la începerea Semestrului II, este de părere medicul arădean Adrian Wiener, deputat USR-PLUS și vicepreședinte al comisiei pentru Sănătate, confrom postului de radio RFI.

  „Nu cred că este posibil. Trebuie luat în calcul indicele de reproducere al acestui virus, în contextul în care presupunem deja că noua tulpină din Marea Britanie într-o oarecare măsură a înlocuit vechea tulpină și în România și contagiozitatea și riscul sunt foarte mari.

  Eu cred că pentru a reveni în siguranță în școli, cred că ar trebui să fi trecut prin etapa de vaccinare o masă semnificativă a profesorilor și de ce nu și a elevilor peste 16 ani, bineînțeles, doar cei care doresc.

  Ideal ar fi să dorească cât mai mulți dintre ei, dar cred că încă și nu e vorba doar de activitățile din interiorul școlii, e vorba de mijloacele de transport până și dinspre școală, de aglomerările pe care în general școala le produce în mod natural, în mod firesc”, a declarat Wiener la postul de radio RFI.

  Parlamentarul arădean estimează, citat de Edupedu, că școlile ar putea fi redeschise abia la mijlocul lunii martie.

  „Mai degrabă, cred că undeva pe la jumătatea lunii martie. Cred că până atunci, măcar cadrele didactice să ajungă și la cea de-a doua vaccinare la rapel”, a mai spus Wiener.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.