vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Școala online și trei dintre efectele negative cel mai des întâlnite

  de Andrada Bobiș | 3 februarie 2021, 2:45 PM | Știri Arad

  0

  Școala online a început să lase amprente asupra copiilor. Părinții sunt și ei afectați. Mamele sunt și ele „victimele” școlii online. Este vizibil deja, că cei mici au un alt comportament, sunt mult mai agitați, nesiguri pe ei, iar cel mai grav este că majoritatea dintre ei încep să vorbească greșit din punct de vedere gramatical.

  Totul din cauza lipsei de socializare și lipsa educației primită în școală. O altă problemă este că elevii petrec ore-n șir în fața ecranelor și interacționează mai puțin. Au apărut și probleme de vedere la unii dintre cei care nu au acces la un calculator sau tabletă, iar orele online le fac de pe un telefon.

  Din păcate, mulți copii se confruntă deja și cu anxietatea, sau mai grav de atat, chiar cu depresia. Așadar, în urma acestei perioade, în care socializarea a lipsit cu desăvârșire,  trei efecte negative a școlii online, cele mai des întâlnite în rândul elevilor sunt: anxietatea, depresia sau probleme de vedere.

  Redeschiderea școlilor este așteptată cu nerăbdare atât de părinți, cât și de elevi, însă, pentru mulți dintre ei, recuperarea cunoștințelor dobândite în alți ani se va face mai greu.

  Părinții au fost și ei foarte afectați în această perioadă, unii dintre ei prezentând semne de depresie, nervozitate. Mamele singure au fost cele mai afectate, dat fiind faptul că erau nevoite să-și îngrijească și copilul pe timp de școala online, dar să meargă și la serviciu.

  Peste câteva zile, majoritatea preșcolarilor și elevilor se vor întoarce în sălile de grupă/clasă, cu măsurile de protecție ce vor fi obligatoriu respectate în toate unitățile de învățământ.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.