marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Se pun bazele unei școli în Micălaca, zona Voinicilor

  de Raluca Medeleanu | 25 octombrie 2023, 4:47 PM | Administraţie | Topic special

  1

  Zona viitoarei școli (terenul se află în partea stângă) (foto: Google Street View)

  Arhiepiscopia Aradului împreună cu Universitatea Aurel Vlaicu intenționează să construiască o școală nouă, în cartierul Micălaca, care să găzduiască inclusiv clase liceale. În acest sens, consilierii locali au aprobat în ședința de miercuri, 25 octombrie, darea în folosință gratuită a unui teren care aparținea Municipiului Arad.

  Dreptul de superficie cu titlu gratuit asupra terenului de circa 2,5 hectare a fost acordat pe o perioadă de 99 ani, având la bază o solicitare a Arhiepiscopiei din luna august a acestui an.

  Practic, Arhiepiscopia dorește să continue proiectul ce l-a realizat în 2022 cu Universitatea Aurel Vlaicu, atunci când a inaugurat Școala Gimnazială „Episcop Ioan Mețianu”, situată la parterul Facultății de Teologie din Arad, pe str. Academia Teologică. Școala a început anul școlar cu două clase pregătitoare.

  Complex școlar pe terenul de pe strada Digului, zona Voinicilor

  Acum, se intenționează construirea unei noi școli, prin același parteneriat, mai exact un complex școlar care să ofere grădiniță, after school, școală cu clasele până în a XII-a. Conform contractului, se interzice schimbarea destinației aferentă construcției complexului școlar, orice modificare ducând la revocarea hotărârii luate în ședința de consiliu.

  scoala arhiepiscopia aradului universitatea aurel vlaicu voinicilor micalaca

  După cum a explicat primarul Călin Bibarț, la finalul ședinței, terenul de pe Voinicilor a fost ales pe considerentul că în apropiere există sala de sport (deținută de UVVG), dar și pentru că nu există un liceu în zonă.

  „Vreau să le mulțumesc pentru vot consilierilor pentru acel teren din zona Micălaca, în capătul străzii Voinicilor, lângă care este și sala de sport. Este un teren pe care îl dăm Arhiepiscopiei și Universității Aurel Vlaicu pentru a realiza spații de învățământ până la nivel de liceu, e dorința domniilor lor și, evident, am insistat ca zona în care să se construiască să fie în Micălaca, tocmai pentru că acolo nu avem niciun liceu. Sper să fie o investiție care să se realizeze cât mai repede și de care să ne bucurăm cu toții”, a spus edilul.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Pentru liceu puteau închiria/cumpăra cladirea încăpătoare a fostei poște de pe Voinicilor acum este goală, clădire cu acces la transportul în comun.
   Dacă au dat la pocăiți acum au dat și la ortodocși dar aceeași parohie a mai primit un teren mai demult pt un nou cimitir în actualul dintre blocuri sunt puși enoriașii și pe 4 sau 5,, straturi”
   Cimitirul nou surpriză nu s-a mai realizat niciodată.

   +17 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.