sâmbãtã, 13 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Școala începe mâine, 8 ianuarie, cu modulul 3 de cursuri. Urmează vacanța de schi, diferită în fiecare județ

  de - | 7 ianuarie 2024, 1:53 PM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Prima zi de cursuri din anul 2024 este luni, 8 ianuarie, și aceasta deschide modulul 3 de cursuri. Elevii și profesorii merg la școală până vineri, 9 februarie, 16 sau 23 februarie 2024, când vor începe vacanța de schi de o săptămână, decisă diferit de la un județ la altul, potrivit EduPedu.

  Modulul 3 are o durată diferită în fiecare județ, calendarul fiind decis de inspectoratele școlare încă din luna august a anului trecut. Modulul va dura 6, 7 sau 8 săptămâni în funcție de cum a fost poziționată vacanța de schi.

  Spre exemplu, elevii din Bistrița-Năsăud și Satu Mare au vacanță de schi între 12 și 18 februarie.

  Conform EduPedu.ro, elevii și profesorii din 25 de județe și Municipiul București vor avea vacanța din 19 până în 25 februarie. Județele sunt: Argeș, Bihor, Botoșani, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Ialomița, Neamț, Olt, Prahova, Teleorman, Vaslui, Vrancea, Sălaj.

  Săptămâna 26 februarie – 3 martie 2024 a fost aleasă de 14 inspectorate școlare: Alba, Arad, Bacău, Brașov, Constanța, Dolj, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea și Vâlcea.

  În anul 2024, elevii vor avea alte trei vacanțe. Este vorba de o săptămână liberă în perioada 12 februarie – 3 martie, care va fi luată în funcție de ceea ce decid Inspectoratele şcolare judeţene şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Următoarea vacanță va fi cea de primăvară, care va include și sărbătoarea Paștelui, în intervalul 27 aprilie – 7 mai, urmând ca elevii să intre în vacanța de vară din data de 22 iunie, care se va încheia pe 8 septembrie.

  sursa: Gândul

  Citește și: Structura anului școlar 2023-2024. Când va fi „vacanța de schi” pentru elevii din județul Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.