Şcoala în care EŞTI PLĂTIT SĂ ÎNVEŢI şi care-ţi asigură un job la o companie străină imediat după absolvire. Da, e în România

  de Special Arad | 15 May 2014, 2:37 PM | Educaţie | Naţional

  0

  Pentru tinerii din România, meseria nu mai este o brăţară de aur, aşa cum a fost pentru părinţii lor, ci mai degrabă o tinichea pe care preferă să nu şi-o lege de coadă, chiar dacă asta echivalează cu transformarea lor în şomeri cu sau fără diplomă de bacalaureat după terminarea liceului. Datele de la ministerul Educaţiei arată că doar puţin peste jumătate dintre locurile oferite în sistemul de învăţământ profesional au fost ocupate în acest an şcolar. Sunt însă şi elevi care îşi dau seama de potenţialul pe care îl are învăţarea unei meserii în ceea ce priveşte asigurarea unui loc de muncă şi a unui salariu decent. Aşa este şi Rareş Tudose, elev la Şcoala Profesională Germană Kronstad”, prima de acest gen înfiinţată în România în 2012, după desfiinţarea acestui tip de învăţământ în 2009, în timpul mandatului Ecaterinei Andronescu.

  Citește continuarea pe Gandul.info

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.