joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Schimbare în Codul rutier, privind permisul de conducere a unui tractor

  de Special Arad | 5 decembrie 2023, 7:13 PM | Auto | Naţional

  1

  Orice șofer cu permis de conducere pentru un autoturism va putea conduce și un tractor.

  Plenul Senatului a eliminat, luni, în plen, prin adoptarea unei propuneri legislative, obligativitatea deţinerii unui permis special pentru a putea conduce tractorul, fiind suficient, pe drumurile publice, permisul de conducere pentru alte categorii, potrivit Agerpres.

  Dacă proiectul în forma iniţiatorului prevedea că permisul de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul va fi obligatoriu începând cu 1 iulie 2024, prin amendarea proiectului de către Senat se stipulează că pentru a conduce un tractor agricol sau forestier pe drumurile publice este obligatorie deţinerea permisului de conducere din categoriile B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D. DE sau Tr sau dovada înlocuitoare a acestuia cu drept de circulaţie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.