joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Sunt schele, nu fizică cuantică! Dragă Tehnodomus, binevoiești să începi în acest veac șantierul de la teatru?

  de Raluca Medeleanu | 7 august 2020, 1:40 PM | Știri Arad | Strada

  4

  Cu pași de melc, înainteee! În ritmul acesta, lucrările de reabilitare a fațadei Teatrului Clasic „Ioan Slavici” vor fi gata odată cu pășirea primului om pe Marte.

  Glumim, firește, însă ne este foarte greu să înțelegem de ce durează atât de mult să monteze schelele pe monumentul istoric, mai ales că lucrările sunt și așa mult întârziate (prim termen de finalizare; 31.12.2021) din alte varii motive, unul fiind starea de urgență. Dar „lockdown-ul” a trecut, apoi a venit comunicatul Primăriei Arad, în data de 5 mai, care ne anunța „că de data asta e pe bune, începe șantierul”. Ne-am bucurat că poate, poate, așa reabilitarea va fi terminată la termen. Da, știm, uneori rămânem niște idealiști.

  Dar a mai trecut o lună fără nicio mișcare. Apoi, în 3 iunie, a fost închis traficul pe strada din spatele teatrului: „pentru desfășurarea lucrărilor în condiții corespunzătoare se va închide traficul auto pe strada din spatele Teatrului, începând de miercuri, 3 iunie 2020 până în data de 5 mai 2022”, anunțau reprezentanții Primăriei, aflând de aici și că termenul de finalizare a fost mutat pe 2022, iar apoi și-a făcut apariția un gard de sârmă împletită – semn că Tehnodomus trece la treabă… (?)

  Din nou, nimic, timp de încă 20 de zile, până când muncitorii au adus schelele și s-au apucat, agale, din 23 iunie, să le monteze pe latura dinspre Hotelul Ardealul.

  20200807 105742
  (schele care așteaptă, chiar azi, 7 august, să fie folosite)

  Acum suntem în 7 august, au trecut mai mult de șase săptămâni și schelele încă nu sunt montate doar pe latura respectivă și – maximă performanță !! – pe partea de parter și etaj I a laturii opuse. În continuare sunt fără schele atât latura cu intrare principală, cât și latura din spate, spre Piața Avram Iancu. La fața locului nu am văzut niciun muncitor.

  Acum vă întrebăm noi pe voi, cu maximă sinceritate, cum credeți că o să se desfășoare lucrările de reabilitare în sine, dacă avem nevoie de mai mult de două luni pentru a monta niște schele?

  Încheiem articolul într-o notă răutăcioasă, întrebându-vă pe voi, dragi conducători ai urbei, oare lipsa aceasta de grabă are de-a face cu faptul că ați realizat că în perioada alegerilor din acest an oricum nu puteți tăia panglica, așa că mai bine o tăiați la cele de peste patru ani?

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Locuiesc in centru si in 2019, inainte de alegerile europarlamentare din luna mai,au inceput lucrari de amenajare in spatele blocurilor de pe b-dul Revolutiei. S-a lucrat doua saptamani pana au trecut alegerile. S-au reluat lucrarile inainte de alegerile prezidentiale si dupa alte doua saptamani s-au sistat din nou. A trecut mai bine de un an si lucrarile inca nu s-au terminat.Foarte probabil se asteapta sa treaca si aceste doua randuri de alegeri . De la PNL nu puteti astepta altceva. Probabil teatrul ca si stadionul va fi in lucru cateva mandate.

   +6 voturi
   +1
   -1
  2. Dacă vă aduceți aminte și veți săpa prin arhive, acum 4 ani la alegerile locale a fost asfaltată strada Andrei Mureșanu (fostă Ecaterina Varga). Colțul cu strada Tudor Vladimirescu nu a prins asfalt, cu promisiunea (există o declarație a faraonului suprem, ori în presa scrisă, ori la TV) că se va face în curând, odată cu tronsonul T. Vladimirescu – C. Coposu. Au trecut 4 ani de atunci. O să le mulțumim la vot.

   +3 voturi
   +1
   -1
  3. Taiat in carne vie,Tehnodomus,Silc0 Trans,Paniprod,ar trebui purecati la sange,nu mangaiati….Tehnomodus ar trebui interzis in zona aradeana….Se baga in toate,pasarele,poduri,stadioane,reabilitare scoli,teatru…pai astia nu au nici macar 20 lopeti in total…
   Tehnodomus culmineaza in cretinitate acceptata, montand orga in Palatul Cultural… sunt si muzicieni cu ureche fina,ce mai….Tehnodomusul acesta va fi primul care trimite muncitori pe Marte,dupa ce Trump si Elon vor face posibil….Tehnodomus a promis cam 4-5 muncitori,pentru inceput….
   Pani Prod va face locuri de joaca si Sylco Trans a promis piste de biciclete….Pe Marte….normal….

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.