Update 2Scandal la „Județean”! Doctorul a refuzat internarea unui copil: „Generația Colectiv… Vă meritați soarta!”

  de Lucian Dănilă | 5 November 2015, 11:56 AM | Sănătate | Știri Arad | Topic special

  17

  Știri Arad. Românii trăiesc de câteva zile efectul #COLECTIV, cel în care 32 de tineri au murit incendiați, și, totodată, evenimentul care a scos în stradă – mai ales – tineretul pentru a cere să avem parte de dreptate, de competență la toate nivelurile, de eliminarea sistemului de șpagă, în general despre resetarea întregului sistem politic și administrativ.

  Lucrurile nu par a sta deloc așa la Spitalul Clinic de Urgență Județean Arad. Chiar dacă Adrian Țolea a schimbat trei dintre directori – ce coincidență -, același număr cu cei care și-au pierdut ieri funcțiile la nivel național: Ponta, Oprea, „Piedone”, lucrurile nu s-au schimbat prea mult din punct de vedere al actului medical. Deci, 3, nu pare cifra care să rezolve o ecuație la care românii nu găsesc un răspuns bun încă din perioada interbelică.

  Ca sursă de informație am luat postarea unui tânăr părinte arădean, cel care a scris pe contul său de facebook toată întâmplarea sa din noaptea de 2 spre 3 noiembrie.

  Arad , Spitalul Județean, Secția Boli contagioase COPII!

  Noaptea trecută in jurul ore 00:30 am chemat salvarea acasa din următorul motiv: copilul meu in vârsta de 1 an si 3 luni mi-a facut febra foarte mare si a inceput sa-i apara un fel de bubițe pe tot corpul/mânuțe/gurița …aceste posibile fiind din cauza unei Infecții (diagnostic pus de primul medic care l-a consultat) pana aici din punct de vedere al comportamentului cadrelor medicale totul foarte ok, doamna doctor de pe salvare sugerandu-mi sa mergem la spital pentru o consulatare amănunțită făcută de un specialist, i-am urmat sfatul , ajungem la urgente suntem primiți de un domn doctor care ne face o evaluare amănunțită acesta considerând ca avem nevoie de internare la Secția bolii contagioase COPII, suntem conduși către aceasta secție de o doamna asistenta , acolo ne întâmpina alte doua asistente destul de politicoase (nu au rupt norii de politețe dar a fost destul de ok)…asta fiind in jurul orei 01:00, după circa 30 de minte apare o „doamna doctor”(greu sa o numesc si doamna mai greu DOCTOR) , a intrat pe usa, „uitând” politicosul”buna seara” nu e chiar asa elementar un salut când e vorba de o urgentă , totuși era civilizat…prima fabula ce iese din gura ei e „VOI DE CE A-TI venit cu copilul la ora asta… Îi explicăm doamnei doctor că acesta a fost sfatul medicului de pe salvare si a domnului de la urgente care ne-a îndrumat aici, aceasta replicând domnul de la urgente NU este doctor, refuzând sa ii citească biletul pentru internare. De aici au urmat o serie de jigniri si contre ajungând sa ne spună ca noi tinerii suntem generația celor ce AU MURIT IN Club COLECTIV si ca ne meritam soarta , aceste vorbe fiind spune de o „…doctorița”. După toate aceste jigniri a părăsit salonul pe motiv ca ea nu vede la lumina becului ce are copilul pe piele, si ca nu meritam consultarea si internarea, A părăsit salonul si dusă a fost, după 2 ore de plimbări prin spitale/salvării , am ajuns acasa cu copilul in aceeasi stare in plus vizibil spriat …azi vom continua aventura in spitalele romanești pentru a ne trata copilul….

  Se pare ca nici după Tragedia de la București nimeni nu se sesizează pentru a face putina curatenie in spitalele romanești . Tot respectul si toata aprecierea pentru asistentele/medici de pe salvare si medicii specialiști din spitale care ajuta la recuperarea răniților din colectiv , ps: Inclusiv aceștia au fost jigniți de „doamna doctor” de garda de la Spitalul județean Arad , secția bolii infecțioase copii!”

   

  printscr textedan 2

  Postarea lui Edan Edan a devenit aproape virală pe facebook,având, așa cum se vede mai jos, 430 de distribuiri!

  Nu am cerut, încă, o pozițiea conducerii Spitalului, și nici a doamnei doctor în cauză. Cu cei din conducerea spitalului însă nu am vorbit pentru cătocmai s-a schimbat conducerea, a doua zi după cele întâmplate cu copilul din textul de mai sus, iar doctorul încă nu știm cine e…

  UPDATE 1

  CE SPUNE DIRECTORUL SPITALULUI?

  Adrian Wienner, director al Spitalului Clinic Județean Arad:

  „Am trimis pe contul de facebook al persoanei care a postat acea scrisoare datele mele personale,numărul de telefon pentru a mă contacta să vedem despre ce este vorba”.

  UPDATE 2

  Conform apropiaților familiei copilului căruia i s-a refuzat internarea, doctorul care a refuzat acest lucru se numește Ana Gavrilă, de la secția Boli Contagioase Copii. 

  ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Se pare ca „doamna doctor” își folosește copii pentru publicarea unui coment. Unde ne dam seama de acest lucru „ACEST ARTICOL IL CONSIDER O CALOMNIE” nu uitați acesta e un site care a publicat o postare , care a fost distribuită de f multe persoane..ok sa trecem mai departe „EU shi(se scrie „si”) mama mea am plans zile întregi ” aici ne dam seama ca nu „doamna doctor” ci una din fetele dânsei a scris postarea, ea personal nefiind de fata in acel moment, aici ne dam seama ca își apăra mama ascultând versiunea ei. „Am declanșat o criza de orgoliu exagerata” si totuși își recunoaște comportamentul …poate nu si-a dat seama fata dânsei , dar mama ei își bate joc de pacienți urmând sa povestească întâmplările acasa, altfel ea(fata) nu avea deunde sa stie cele întâmplate , ps: cand un părinte merge cu o urgentă in toiul nopții la un spital nu o face de plăcere.

   +14 voturi
   +1
   -1
   • Știm „doamna doctor” ca orice comentariu e de „prisos” de-altfel si orice consultație a dumneavoastră credeți ca e tot de prisos, defapt orice pacient care are nefericitul ghinion sa va calce pragul de-altfel orice părere a oamenilor e de prisos NU? Sau nu va dati seama ca nu suntem singuri care au avut ghinionul sa le se îmbolnăvească copilul si am ajuns sa va întâlnim? Daca ati ajuns la concluzia ca din cauza unui bec nu puteți consulta un pacient , implicit la concluzia de pensionare nu ati putea ajunge? Poate sunt multi medici tineri, capabili, cu dăruire si cheful necesar de a munci, nu doar sa se gândească cat pot dormi de mult in tura de noapte pentru a iesi din tura….sau de ce sa facem locul tinerilor cand inca planează asupra noastră mentalități comuniste…ps: nu e valabil pentru toti medici ,avem enorm de multi medici foarte bine pregătiți si devotații pacienților….dar unii …chiar își bat joc daca nu observi buzunarul de la halat.

    +10 voturi
    +1
    -1
   • Tovarășă doctor, suntem în anul 2015, în urmă cu aproape 26 de ani au murit oameni pe străzi și pentru a scăpa de oameni ca dumneata, dacă ai puțină demnitate atunci părăsește sistemul pe care îl faci de râs, pentru că din cauza unor oameni ca tine alti oameni mor cu zile, poți trăi cu conștința încărcată ? Doar dumneata ști dacă ai asemenea cazuri pe conștință adunați în întreaga carieră, …. și mai grav (dacă se poate spune așa) pacienții vă sunt copii noștri

    +3 voturi
    +1
    -1
  2. Și eu am pățit la fel acum câteva luni, bănuiesc ca cu aceeași doctoriță. Habar n-am cum o chema, dar tot asa răstit a vorbit cu noi, tot același bec era de vina ca nu se vede nici o bubiță pe piele, și în final am renunțat la internare. Din fericire nu a fost nimic grav, copilul si-a revenit, dar pe doctoriță să n-o mai vad.

   +9 voturi
   +1
   -1
  3. Pai daca nu le-ați dat șpagă….asta așteaptă de la femeia de servici pana la doctor….daca ajungi la urgență poti sa mori ca nu te baga nimeni in seama pt ca sunt ocupati sa stea pe Facebook sau sa isi facă selfie asta o zic concret pt ca acum 2 zile am fost la urgență si am stat de la ora 3 pana la 9 cand a bine voit sa vina doamna doctor de la interne saracuta a avut prea multă treaba(sa se uite la tv)

   +8 voturi
   +1
   -1
  4. Astfel de medici ar trebui sa se pensioneze.,, dak nu vede la bec ,, cand e o urgenta ..sa ii fie rusine pentru ca e platita din banii nostrii…dak are copii ea a uitat cum e sa fii disperat ca ti -e copilul bolnav ? Astfel de medici nu isi merita nici salariile mizere ce le au..si se mira ca multi pacienti merg la medici in Ungaria…acolo nu au uitat de juramantul lui Hipocrate. RUSINE INCA O DATA ! AR TREBUI SA I SE ALATURE LUI PONTA SI PIEDONE !!!

   +3 voturi
   +1
   -1
  5. Din pacate la asfel de situatii se ajunge atunci cand nu exista autoritate a statului si asumarea responsabilitatii. E de inteles ca salariile sunt mici, dar aveti nemultumiri, mai bine lasati sa incerce alt medic postul. Mergeti in alte tari si vedeti daca acolo puteti sa va purtati in acelasi mod cu pacientii. Este absolut inadmisibil sa ne purtam cu bolnavii in acest fel chiar daca sunt saraci si necajiti. Poate aveti dreptate poate nu, altii sunt datori sa cerceteze si sa traga concluzii. Lumea aste revoltata si pe buna dreptate de astfel de situatii.O sa se ajunga sa-si faca singuri dreptate. Daca nu o fac autoritatile o sa o faca societatea civila sau daca nu o sa apara si justitiari precum in SUA. Oara asta ne dorim?

   0 voturi
   +1
   -1
  6. Singura solutie este exact ce, cere la ora actuala strada si anume eliminarea acestor insi(clonele ultimului regim Dascalescu) din sistem.Ei nu isi pot schimba atitudinea pt ca asa sunt setati, cand sunt politicosi doar se abtin, pt ca asa ii forteaza situatia.

   +1 voturi
   +1
   -1
  7. Ce pot sa spun… In urma cu vreo doua luni am fost cu copilul de un an la urgente cu diaree, varsaturi si febra. Dupa ce o doamna doctor i-a administrat un supozitor ( copilul avand diaree) m-au trimis pentru internare la Pediatrie,de acolo… dupa ce ne-a plimbat peste tot aproape o ora, ne-au trimis la Boli Infectioase. Acolo am stat 3 ore sa asteptam internarea ( chiar daca nu mai era nimeni la rand) si ne-a dus o domnita in salon, asta fiind pe la ora 15. I-a pus copilului o perfuzie cu glucoza si au uitat de noi ( chiar daca i-am dat domnitei 10 lei „de cafea” tocmai ca sa nu uite). Dupa cateva ore in care nu am putut merge nici la toaleta deoarece erau doua paturi si un patut in salon ( eram doar eu si copilul in salon) si „doamna infirmiera” mi-a interzis sa pun copilul in patut pentru ca patutul e pentru cine mai vine in salon ( daca mai vine cineva, deocamdata, ma repet, eram doar eu si copilul) ca doar am patul destul de mare sa dorm cu copilul ( dar paturile erau identice si oricum dormeam cu copilul, nici nu as fi vrut altfel, era vorba doar de 5 minute pana mergem la baie), chiar a luat asternuturile din patut ca sa nu-l pun pe copil. Evident ca tot l-am pus, avand perfuzia, nu l-am putut lua cu mine. Intr-un final a venit o asistenta ( alta decat cea cu „10 lei” ), care a fost draguta cu mine si a asteptat pana s-a terminat perfuzia si a scos-o. Nu le stiu numele niciuneia. Dimineata au venit doua doamne sa-i ia sange copilului pentru analize si l-au intepat in amandoua mainile si in amandoua picioarele si dupa ce l-au chinuit de numa mai si striga la el ca nu sta intr-un loc , va aduc aminte ca are un an copilul, deci nu stiu cum ar fi putut sa stea zambind cand il chinuiau atat. Am uitat sa specific ca peste noapte copilul s-a umplut de bube. Am stat pana la ora unu si, dupa ce , de cand ne-am internat si pana la ora unu nu a venit niciun medic specialist sau macar vreun medic, nu doar asistente sa vada de copil, am semnat pe proprie raspundere si am plecat cat mai repede. Sper sa ia cineva in considerare ceea ce scriem noi aici si se face ceva. Multumesc celor care citesc!

   +5 voturi
   +1
   -1
   • Din pacate nu esti singura care a trecut prin astfel de intamplari, medicii de la Sectiile de Pediatrie din Arad NU VIZITEAZĂ pacientii decat dimineata cateva minute, ATÂT, restul este lasat in seama asistentelor, si asta de ani de zile, aproape toti au si cabinete private unde te invita la consultatii, acolo vorbesc foarte frumos cu pacientii si cu parintii pacientilor, noi am avut aceasta experienta cu doctorita Dumitra, la clinica privata unde mai consulta era foarte amabila dar la spital ne-a spus ca va vedea copilul cand va avea timp liber, de fapt ea se ocupa mai mult de studentii care sunt in practica, asa ii invata si pe studenti ?

    +1 voturi
    +1
    -1
  8. Ana Gavrilă- de ce mai lucreaza in acest moment ma intreb?cat de neclar este inca faptul ca astfel de comportamente pericliteaza viata cuiva?Ar trebui proteste si in fata acestui spital,incet,incet,sa se faca curatenie.Rusine intregului colectiv al spitalului pentru ca tolereaza asa ceva

   +2 voturi
   +1
   -1
  9. Se pare Ca doamna „doctor” o tine intr-o minciuna penibila si a visat o versiune „SF” a incidentului, a început sa acuze pe toata lumea doar doar vom uita comportamentul dânsei, se pare da tupeul dânsei este din cale afara de jegos, se putea doar sa recunoască ca a gresit , ca a ajuns intr-un moment de incapabilitate din punct de vedere medical, insa ce face vine cu acuze si citate! Doamna doctor înțelegem ca a-ti apelat la anumite persoane pentru a va scrie un text, nu inteleg un doctor cum scrie atat de ANALFABET ! Asa va învățat la scoala ca se scrie „shi” ? Cand prescrieti o rețeta la fel scrieți? Cand consultati un pacient mi-am dat seama cum o faceti! Sunteti jenant de patetica , chiar nu va dați seama câți părinți au avut probleme legate de „cheful” Dvs. De munca?! Ps: Va urma….

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.