Scandal în Parlament la numirea lui Iulian Iancu în conducerea ANRE. Fostul deputat PSD, acuzat că este „omul Gazprom”

  de - | 22 June 2022, 5:55 PM | Politikos

  0

  imagine cu rol ilustrativ / arhivă

  Numire controversată la ANRE, votată azi în Parlament. Fostul deputat PSD Iulian Iancu va fi membru în Comitetul de Reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Energie. Acesta este unul din artizanii legii care a blocat până de curând exploatarea gazelor din Marea Neagră. De altfel a fost implicat în elaborarea mai multor acte normative din domeniul energiei, care i-au atras critici. Apare chiar în dosarele Wikileaks unde este numit „omul Gazprom”. Viitorul șef peste piața energiei a respins aceste acuze. Cu toate acestea, ele nu au lipsit nici din dezbaterea de azi din plenul Parlamentului.

  Pentru Iulian Iancu au votat 224 de parlamentari iar 84 au fost împotrivă, dintr-un total de 310, în ședința comună a celor două camere parlamentare.

  Ludovic Orban, președinte Forța Dreptei: „Este o rușine ca Parlamentul României și mai ales PSD, care a făcut această nominalizare, să propună un astfel de om pentru ANRE, după ce au mai dat o dată cu mucii în fasole când au pus întâiul dintre agricultori, pe Alexandru Stănescu, în aceeași poziție”.

  Cristina Prună, vicelider al grupului deputaților USR: „Mai țineți minte când președintele Iohannis, care acum este partenerul dvs, spunea că domnul Iulian Iancu periclitează relațiile cu statele occidentale? Și de aceea nici măcar nu l-a numit vicepremier în guvernul Dăncilă. În primul rând, va câștiga un salariu de 9.000 de euro pe lună. PSD creează milionari în euro la stat”.

  Alfred Simonis, liderul grupului deputaților PSD: „Cred că unii nu au jenă. Prim-ministrul al guvernului liberal, împreună cu USR, care a liberalizat prețul energiei și de aia au explodat prețurile la gaze și electricitate, vine și ne vorbește despre energie. În 2019 și în 2020 ați avut majoritate. A trebuit să ne întoarcem noi șla guvernare și să modificăm noi legea offshore, pentru că voi cu majoritate nu ați făcut-o. Oare de ce?”

  Citește mai mult pe Digi24.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.