Scandal în Camera Deputaților. Opoziția cere revocare din funcție a lui Liviu Dragnea și Florin Iordache

  de Special Arad | 5 decembrie 2018, 1:25 PM | Politikos

  0

  Este scandal în Camera Deputaților. PNL a cerut introducerea pe ordinea de zi a proiectelor de revocare din funcție a lui Liviu Dragnea și Florin Iordache. Acesta din urmă a refuzat să supună la vot propunerile, susținând că nu sunt regulamentare. PNL, USR și PMP susțin că cei doi nu mai sunt la șefia Camerei Deputaților. Ei au invocat o hotărâre a CCR, care spune că plenul Parlamentului este suveran, dar și precedentul Roberta Anastase din 2012, informează Digi24.

  Reprezentanții Opoziției au ieșit la declarații.

  „Majoritatea a fost spulberată”, a spus Raluca Turcan. „Toate partidele de opozițe – PNL, USR, PMP, Pro România, deputații neafiliați și minoritățile – au reușit să reinstituie democrația și respectul față de lege în această instituție atât de importantă”, a mai spus liderul grupului parlamentar liberal.

  „Astăzi s-a văzut că majoritatea nu mai există”, a adăugat Dan Barna. „Moțiunea de săptămâna viitoare devine cu adevărat o moțiune importantă”, a mai anunțat președintele USR.

  „În acest moment, Liviu Dragnea și Florin Iordache sunt foști lideri ai Camerei Deputaților”, a precizat Eugen Tomac, președintele PMP.

  Deocamdată este incert dacă Liviu Dragnea și Florin Iordache mai conduc Camera Deputaților, deoarece președintele de ședință a refuzat să supună la vot cererile Opoziției, iar aceștia au votat cu mâinile ridicate. PNL, USR și PMP invocă o decizie a CCR care spune că plenul este suveran.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.