marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Scandal imens în hipermarket! Magazin Profi din Arad – acuzat că vinde carne expirată, spălată cu detergent. Vezi reacția conducerii

  de - | 29 martie 2016, 5:32 PM | Știri Arad

  4

  Șeful suspendat al unui magazin Profi din centrul municipiului Arad acuză conducerea magazinelor că l-ar fi obligat să vândă carne expirată pe care să o spele cu detergent și oțet, conducerea lanțului de magazine negând acuzațiile „absolut și foarte ferm”.

  Poliția județului Arad, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Arad, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad și Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad fac cercetări după ce șeful suspendat al magazinului, Ciprian Gabor, a depus plângere la autorități. În demersul său, acesta este susținut de alți 10 angajați, conform Mediafax.

  „Șeful meu direct mi-a cerut mie personal să accept să respect anumite abateri de la normele pe care ni le impune legea în România. (…) Mi-a spus că trebuie să scădem pierderile pe magazine și asta înseamnă că << tu, care ești foarte corect, ar trebui să faci cum deja am vorbit cu colegii tăi șefi de magazine, să reduci pierderile inclusiv pe carne și produse proaspete>>. I-am spus că pot reduce pierderile prin reducerea comenzilor la produsele care nu vând bine. Mi-a spus că nu, ci că dacă carnea expiră să o mai las în tavă 2-3 zile și dacă vine carne proaspătă, << o pui în spate, dupa aia schimbi pungile>>. I-am spus că nu pot să accept așa ceva”, a declarat pentru Ciprian Gabor.

  Ciprian Gabor susține că i-a cerut atunci șefului său să plece că va chema poliția. „A instigat angajații la punerea în vânzare a produselor expirate, carne proaspătă, salam, șuncă ș.a.m.d., le sfătuia pe vânzătoare să scoată produsele din pungile de termen, dacă avea termen, le spunea să scoată produsul din pungă să-l lase așa și, dacă vine un control, să arunce”, a mai precizat Ciprian Gabor.

  Comunicat Profi: „Magazinele noastre, conducerea, am primit o serie întreagă de reclamații din partea angajaților magazinului la adresa șefului lor, care spuneau că acesta nu respectă procedurile noastre. Am declanșat o cercetare internă și a reieșit că acele reclamații erau fondate, motiv pentru am decis suspendarea lui. În momentul în care a aflat de suspendare, a început cu o serie întreagă de acțiuni pe care le vedeți și pe care le puteți judeca și singuri în ce măsură sunt justificate și normale, într-un mediu normal de lucru. Pentru noi, siguranța alimentară și respectarea legislației sunt elemente esențiale de la care nu abdicăm, iar în momentul în care cineva le încalcă, decizia noastră este fermă și clară și anume încetarea relațiilor de muncă. Nu numai că nu este susținută această acuzație, că am fi comercializat produse expirate, dar să presupunem că cineva ar fi exercitat o asemenea presiune, în interiorul magazinelor există un sistem foarte clar prin care se poate adresa superiorilor celui care, să zicem că ar fi exercitat o astfel de presiune pentru a se lua măsuri. Noi suntem un lanț de aproape 400 de magazine cu circa 9.500 de angajați, cum vă imaginați că ne-am putea permite să facem presiuni care să fie contrare sănătății populației și a angajaților”, a mai precizat Gabriel Pâslaru.

  În ceea ce privește orele suplimentare muncite și neplătite, Gabriel Pâslaru a declarat că Gabor trebuia să raporteze acele ore și că acesta, odată înregistrate, se plătesc. Directorul de comunicare al Profi a mai precizat că departamentul juridic al companiei întreprinde pașii necesari pentru a-l da în judecată pe reclamant.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Sefu de la blaga ii un tampit!!! Nu il punea nimeni sa vanda carne expirata ci el facea asta din propria lui initiativa pentru a si atinge bonusul salarial!!! de ce la alte magazine profii din arad sefii zonali nu au cerut asa ceva , numai la blaga. hai sa fim seriosi !!!

   0 voturi
   +1
   -1
   • facand o medie a comentariilor se pare ca MINCIUNA este la loc de cinste mai departe ,iar polulatia moare pe capete sau ne imbolavesc, cei care mai scapam din genocidul produs prin arderea cauciucurilor,pentru a fi recuperata sarma rezultata ,de pe str Marului ALFA gazandu-ne ca la Auswtz exterminindu-ne pe capete de catre cei de la fer vechi si garda de mediu care ai acopera pe toti acestia, si nu numai… e clar ca cea mai mare parte e adevar iar cine sustine contrariul inca lucreaza la PROFI si tremura gaci pe ei de frica ca „ZBOARA” daca posteaza comentarii indetrimentul…PROFI-torilor.

    +9 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.