joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Sătul de indiferența autorităților, un inginer refuză să plece din Primărie

  de Raluca Medeleanu | 7 iulie 2021, 3:46 PM | Știri Arad | Telefonul cititorului

  2

  Inginerul Adrian Tătar este administrator la o societate de prestări servicii proiectare arhitectură și inginerie, iar acum se află în situația în care s-ar putea să nu își primească salariul luna viitoare, din cauza unor întârzieri produse de funcționarii Primăriei Municipiului Arad. Domnul Tătar a fost atât de mult pus pe drumuri și tărăgănat încât astăzi a ajuns la capătul răbdării și a hotărât că nu mai pleacă de la camera 5 până ce i se rezolvă problema.

  Acesta ne-a povestit cum în 18 mai a depus și înregistrat o cerere (nr. 40051) pentru obținerea unei autorizații pentru construirea unui imobil în municipiu, iar de atunci a avut nenumărate drumuri la biroul de urbanism unde arhitectul șef i-a tot cerut completări la documentație. Adrian Tătar s-a conformat, chiar dacă cerințele – ne spune acesta – au tot apărut pe parcurs, nefiind exprimate la prima întrevedere. Exact în urmă cu o lună a înregistrat completarea documentelor (nr. 44684 din 7.06.2021). Apoi a așteptat… și a tot așteptat. Văzând că nu mai obține autorizația de construcție atât de necesară, a încercat să caute ajutor în alte părți…A mers la Poliția Locală (departamentul de Construcții), care i-a spus că nu e în abilitatea instituției să intervină, a încercat chiar și la Prefectură, însă nu a găsit pe nimeni dispus să vorbească cu el nici acolo. Despre discuții cu arhitectul șef al Municipiului Arad, Adrian Tătar ne-a spus că a mai încercat să intre în legătură cu el, însă acesta nu a dorit să vorbească „pe hol”, îndemnându-l să se înscrie în audiență, lucru pe care însă nu a mai reușit să îl facă, fiind „pașaportat” de secretară. Ieri, de exemplu, a așteptat pe holul Primăriei timp de două ore în zadar.

  Acum e ziua limită până când poate obține autorizația. Adrian Tătar nu înțelege de ce nu o poate primi. Ne spune că a predat toate documentele cerute. Altele suplimentare nu i-au mai fost cerute. Dar nici o explicație pentru aceste întârzieri și refuzuri nu a primit de la nimeni. Pur și simplu se simte invizibil.

  Pe de altă parte, Primăria Arad susține că au fost respectate toate procedurile și că încă nu a fost depășit termenul de eliberare a certificatului.

  „Având în vedere natura autorizației, documentația a necesitat o analiză mai îndelungată. În plus, vorbim despre proceduri și termene care trebuie respectate. Cu toate acestea documentația va fi eliberată cu respectarea termenului administrativ”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.

  Menționăm că Legea 50 impune emiterea autorizației de construire „în cel mult 30 de zile de la data înregistrării cererii”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Dacă ați știi că se dorește un proiect autorizat în giratoriul din Subcetate poate că n-ați sări așa! Mai verificați! Sau ați uitat scandalul cu strada aceea cu taxă de acces? E vorba despre aceleași persoane!

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.