miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Şase poliţişti de frontieră din PTF Borş au ajuns în arest. Procurorii cer să rămână după gratii pentru 30 de zile

  de - | 8 decembrie 2021, 9:28 AM | Recomandările editorilor | Regional

  0

  Un număr de 6 poliţişti de frontieră din PTF Borş au fost ridicaţi marţi de ofiţerii DGA, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor cer astăzi arestarea lor pentru 30 de zile.

  Agenţii de frontieră Ionel Clejan, Ioan Ungureanu, Gabriel Claudiu Albinaru, Lucian Stoica, Remus Emil Fofiu şi Gheorghe Silviu Pirtea sunt acuzaţi că au pretins şi primit sume de bani cuprinse între 50 lei şi 100 euro de la şoferii de TIR ca să le faciliteze acestora reducerea timpilor de aşteptare, în coloana ce se formează pe drumul european E60, permiţându-le accesul în faţa coloanei formate”, ca să nu-şi îndeplinească „atribuţiile de serviciu referitoare la carantinarea unor persoane, pasager în camionul de transport marfă” sau ca să nu le verifice documentele.

  Potrivit prim-procurorului adjunct al unităţii de parchet, Gligor Sabău, miercuri, anchetatorii intenţionează să propună Tribunalului Bihor arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor 6 poliţişti de frontieră. Reţinerea celor 6 frontierişti s-a dispus în urma unor percheziţii declanşate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor în Punctul de trecere a frontierei Borş, împreună cu ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie, lucrători din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Cluj Napoca şi cu sprijinul procuraturii maghiare.

  Sursa: adevarul.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.