Șase medalii de aur și patru de argint pentru România! Super performanță la acest concurs internațional

  de Special Arad | 12 august 2014, 10:53 AM | Educaţie | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  România a câştigat şase medalii de aur şi patru de argint la cea de a VIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică (OIAA) care s-a închis oficial duminică la Suceava. Ţara noastră a fost reprezentată la această prestigioasă competiţie internaţională de două echipaje, formată din zece concurenţi, toţi obţinând medalii de aur sau argint.

  Denis Turcu, absolvent al Liceului Internaţional de Informatică (LII) Bucureşti, medaliat cu aur la OIAA 2013 şi argint la Olimpiada Internaţională de Fizică 2014, admis la Harvard University, a obţinut cel mai mare punctaj al OIAA şi medalia de aur.

  Tot aur şi-au adjudecat, în ordinea punctajelor, şi Tudor Costel Creţu, elev al LII Bucureşti, argint la OIF 2014; Iustina Crăciun, absolvent LII Bucureşti, aur la OIAA 2013, admis la Princeton University; Paul Andrei Draghiş, elev al Colegiului Naţional ”Vasile Lucaciu” din Baia Mare, argint la OIAA 2013 şi aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie (OIA) 2013; Andrei Cuceu, absolvent al LII Bucureşti, argint la OIAA 2013, admis la University College London, şi Andrei Răduc, elev al LII Bucureşti, argint la Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada 2013, argint la OIA 2013.

  Românii care au luat medalii de argint la OIAA sunt Dan Ştefan Eniceicu, elev al LII Bucureşti şi aur la OIF 2014; Tudor Suciu, elev al CN ”Vasile Lucaciu” din Baia Mare, aur la OIA 2013; Cătălina Miriţescu, absolvent al LII Bucureşti, bronz la OIAA 2013, admisă la Caltech University şi Augustin Ionescu, absolvent al CN ”Nicolae Titulescu” din Pucioasa – Dâmboviţa, admis la Facultatea de Fizică Bucureşti.

  La OIAA 2014 au participat peste 300 de concurenţi din 37 de ţări de pe cinci continente, iar 500 de persoane au ajutat la buna desfăşurare a evenimentului.

  OIAA s-a desfăşurat în premieră în România.

  Pentru buna desfăşurare a acestei olimpiade, Ministerul Educaţiei Naţionale a alocat 200.000 de euro şi au fost cumpărate 35 de telescoape noi, multe dintre acestea urmând să rămână în dotarea Planetariului din Suceava, considerat cel mai mare din ţară.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.