duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Șase elevi arădeni au susținut proba de limbă maternă la a doua sesiune de Bacalaureat

  de Special Arad | 19 august 2022, 2:32 PM | Educaţie

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Inspectoratul Școlar Județean Arad informează că la ultima proba scrisă (E.b) – proba la Limba și literatura maternă, din cadrul examenului național de Bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2022, au fost prezenți 6 de candidați (85,71% din totalul candidaților înscriși). Proba s-a desfășurat astăzi, 19 august, într-un singur centru. Nu a participat 1 candidat.

  Nu a fost eliminat nici un candidat pentru fraudă.

  Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

  Primele rezultate vor fi afișate în data de 31 august, până la ora 12:00.

  Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
  Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie.

  În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.
  Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:
  recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.