Șase cetăţeni străini, depistați de polițiștii de frontieră arădeni

  de Special Arad | 21 iulie 2021, 10:41 AM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Comunicat. Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Vărșand și Nădlac II au depistat șase cetăţeni din Afganistan, Siria și Algeria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare sau pe jos.

  În data de 20.07.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean român, aflat la volanul unui ansamblu rutier format din cap tractor înmatriculat în România și semiremorcă înmatriculată în Austria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, granule de plastic, pe ruta România – Olanda.
  În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, patru cetăţeni străini.
  Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 și 25 ani.

  De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui ansamblu rutier condus de un cetățean turc, care transporta profile metalice pentru o societate comercială din Danemarca. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascuns în compartimentul pentru marfă, un cetăţean străin. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că este cetățean din Siria, în vârstă de 21 de ani.

  Azi dimineață, în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, o persoană care se deplasa pe jos. Deoarece aceasta nu îşi justifica prezenţa în zonă, a fost condusă la sediul punctului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că este cetăţean din Algeria, în vârstă de 18 ani.

  În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.