sâmbãtã, 9 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Șase artiști au vrut să coboare arta de pe piedestal printre oameni | Video

  de Raluca Medeleanu | 21 septembrie 2023, 12:20 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  Se cunosc de ceva vreme. Au în comun pasiunea pentru artă și, majoritatea, au terminat studiile din domeniu la aceeași facultate, la UV Timișoara, deși sunt toți arădeni. Acum locuiesc în diferite părți, dar au decis că e momentul pentru o reuniune, într-un mod constructiv: și-au pus laolaltă cele mai noi creații, le-au dus într-un loc neelitist, acolo unde oricine care intră poate prinde gustul față de această formă de expresie.

  Sub numele „New Generation”, expoziția artiștilor plastici Cristian Câmpean, Diana Muntean, Todor, Titus Inklovits, Cătălin Latiș și Adriana Enuță a fost vernisată, miercuri seara, la Terasa Flex de la Ștrandul Neptun, chiar înainte de premiera la Arad a filmului „Arsenie Boca. Viața de Apoi”, proiecție care a fost prezentată în locația respectivă ca ultimă soluție, după ce factorii de decizie culturali ai Aradului au hotărât interzicerea lui în sălile pe care le administrează.

  Astfel, momentul a fost unul prielnic, iar cele două evenimente s-au legat în mod organic, ambele având scopul să încurajeze oamenii să gândească „outside the box”, concentrându-se pe importanța dialogului deschis.

  „Pentru această expoziție, ne-am gândit cu sculptorul Câmpean Cristian să facem o temă cât mai accesibilă publicului larg, pornind de la ideea artistului neînțeles, să-l transformăm în artist înțeles. În felul acesta, să aducem arta la un public cât mai mare: prin socializare, prin cât mai multe discuții la liber despre cum a fost concepută arta, despre care sunt ideile subconștientului care au fost transpuse pe aceste pânze, sau aceste sculpturi. În același timp, ne gândeam să luăm arta din muzee și din locurile astea mai specifice, clasice, unde eram obișnuiți să fie expusă și să o ducem într-un loc mai neconvențional, ca în felul acesta, cât mai mulți oameni să interacționeze cu arta și să vadă că nu e ceva dedicat doar anumitor tipuri de oameni. Oricine poate să aprecieze, să o înțeleagă, iar dacă au nelămuriri, pot să vorbească cu noi. Poate, în felul acesta, inspirăm și tinerii artiști”, a spus Titus Inklovits, coorganizatorul expoziției.

  Finalul vernisajului a avut parte și de un moment surpriză, Diana Muntean realizând un dans hipnotizant, cu lumini.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.